2024 22 spalio

Laukiate siuntos? Sužinokite, ką reiškia kiekvienas jos kelio etapas

By kaunoaleja.lt Spa22,2024 #siunta

Augant e. komercijai bei didėjant užsakymų internetu kiekiui, siuntų pristatymo įmonėms tenka vis dažniau sukti galvas, kaip užtikrinti kuo geresnę patirtį klientams. Vienas iš būdų – suteikti ne tik greitą bei saugų pristatymą, bet ir galimybę sekti siuntos kelią. Pirkėjai yra informuojami apie kiekvieną siuntimo etapą – nuo užsakymo patvirtinimo iki pat pristatymo. Ką reiškia kiekvienas jų?

„Galimybė sekti vežamą siuntą suteikia ne tik kontrolę, bet ir yra itin naudinga – klientai gali lengviau planuoti savo laiką, pasikeitus planams ir nebegalint siuntos priimti numatytą dieną. Tačiau norint išnaudoti visas siuntų sekimo galimybes, svarbu žinoti, kokie yra siuntos pristatymo etapai ir kada galima daryti pakeitimus”, – sako „DPD Lietuva” komunikacijos vadovas Tomas Vaišvila.

Jis priduria, kad „DPD Lietuva” gabenamas siuntas galima sekti „MyDPD” programėlėje. Joje galima ne tik stebėti, kuriame etape yra jūsų siunta, bet ir koreguoti jos pristatymo laiką. Tam nereikia rašyti jokių laiškų ar skambinti į klientų aptarnavimo centrą. 

Kada galiu tikėtis savo siuntos?

Gavę siuntos numerį ir jį suvedus į sekimo laukelį, išvysite visus siuntos kelio etapus ir progresą. Pirmasis etapas – siuntėjas sukuria užregistruoja siuntą. Kitas žingsnis, žymimas programėlėje, yra siuntos perdavimas kurjeriui.

„Šis etapas reiškia, kad prekybininkas jūsų siuntą jau paruošė ir įteikė kurjeriui, kuris pasirūpins, kad siuntinys pasiektų kitą etapą – rūšiavimo centrą.  Jame siuntos yra paskirstomos pagal adresatus ir kryptį. Tuomet siuntiniai sunkvežimiais keliauja į kitus miestus, yra dar kartą rūšiuojami arba, jeigu pristatymas vyksta tame pačiame mieste, keliauja į kurjerių automobilius. Šis etapas sekimo sistemoje žymimas „Paruošta pristatymui”, – tvirtina T. Vaišvila.

Pristatymo dieną, kai kurjeris pasikrovęs siuntas ir susidėjęs optimalų dienos maršrutą išvažiuoja iš siuntų rūšiavimo centro, statusas atsinaujina į „Siunta vežama”. Pasak T. Vaišvilos, tai reiškia, kad šiandien jūsų siunta atsidurs paštomate.

„Jeigu jūsų siuntos pristatymo būdas – ne paštomatu, o į jūsų namus ar kitą patogią vietą, šio žingsnio metu programėlėje matysite informaciją, kurią valandą kurjeris pristatys siuntą. Pristatymo intervalas – 1 valanda”, – akcentuoja „DPD Lietuva” komunikacijos vadovas.

Vienas svarbiausių klausimų – taigi kiek laiko užtruks mano siuntos kelionė? Pasak „DPD Lietuva” komunikacijos vadovo, įprastai Lietuvos teritorijoje siuntos pristatomos per 1 d. d. skaičiuojant nuo siuntos perdavimo kurjeriui.

Nenumatytiems atvejams – galimybė valdyti siuntą

Detalus siuntos kelio žymėjimas leidžia tiksliau nustatyti konkretų pristatymo laiką. Tai ypač aktualu, kai siuntos keliauja iš užsienio ir pristatymas trunka keletą dienų. Galite matyti, ar siunta yra jau Lietuvoje, ar tarpinėje stotelėje. Taip laukiant siuntos galima planuoti savo laiką, o iškilus nenumatytiems atvejams ją valdyti – keisti pristatymo dieną, adresą ar nukreipti siuntą į paštomatą.

„Jeigu kurjeris šiandien turi pristatyti jūsų siuntą į namus, bet skubiai turite išvažiuoti ir negalite priimti siuntos, jūs turite dvi galimybes. „MyDPD” programėlėje galite savarankiškai nukreipti siuntą į artimiausią paštomatą arba perkelti siuntos pristatymą kitai dienai”, – tvirtina T. Vaišvila.

Pasak jo, siekiant išvengti situacijų, kuomet kurjeris neranda adresato namuose ar kitoje vietoje, kuri buvo nurodyta kaip pristatymo adresas, „DPD Lietuva” visuomet informuoja gavėją dieną prieš pristatymą apie planuojamą vežti siuntą, o pristatymo dienos rytą adresatas gauna pranešimą apie pristatymo laiką 1 val. tikslumu”, – pasakoja T. Vaišvila.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *