2024 18 spalio

Daugiau nei 20 metų policijos rėmėju esantis Edvinas: „Man ši veikla įdomi“

Prieš daugiau nei du dešimtmečius Edvinas Polzunovas tapo policijos rėmėju, kadangi galvojo apie policijos pareigūno profesiją. Tačiau likimas sudėliojo, kad vyras vis tik pasirinko verslo sektorių, nors policijai vietos jo gyvenime liko. Vyras vis dar aktyvus Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) policijos rėmėjas.

Kaip prisimena E. Polzunovas, profesijos pasirinkimas nebuvo lengvas. „Prieš daugiau nei 20 metų nusprendžiau tapti policijos rėmėju, tuomet pažiūrėjęs, kaip viskas vyksta iš arti, ketinau dirbti policijos pareigūnu. Baigiau teisės mokslus, pasitikrinau sveikatą ir iki apsisprendimo buvo likęs paskutinis žingsnis, bet sulaukiau pasiūlymo iš verslo. Svarsčiau, tačiau pasirinkau verslo sritį, darbovietę, kurioje dirbu ir iki šiol. Į policiją nenuėjau, bet policijos rėmėju likau“, – apie apsisprendimo kelią pasakoja pašnekovas.

Policijos rėmėjo veiklos prieš dvidešimt metų ir dabar skiriasi. „Tapus policijos rėmėju, šiai veiklai daug dėmesio nebuvo skiriama, dalyvavau epizodiškai. Dažniausiai buvau kviečiamas, kada reikėjo vertėjauti iš ir į anglų kalbą. Aktyvesnė veikla prasidėjo pandemijos metu – teko dirbti taip vadinamuose blok postuose. Susibendravau su pareigūnais ir „įsiliejau“ į Kauno apskr. VPK Reagavimo valdybos veiklą. Nors turiu ir kitų veiklų, bet spėju būti ir policijos rėmėju“, – teigė vyras.

Paklausus, kas per dvi dešimtis įsiminė labiausiai, pašnekovas išskyrė vieną įvykį. „Iš labai arti mačiau visko – pasipriešinimų, bandymų prieš save pakelti ranką, įvairių nelaimių ir nusižengimų. Vienas iš įsimintinų įvykių buvo visai neseniai. Rugpjūčio 15 dieną, pamainos pabaigoje atvažiavus užsipilti kuro į vieną iš Kaune esančių degalinių, mūsų akivaizdoje įvyko narkotikų pirkimo–pardavimo sandoris. Atsidūrėme vietoje ir laiku“, – įspūdžiais dalinosi kaunietis.

Tai kaip gi atrodo tas policijos rėmėjo darbas? „Dirbame dviese arba tryse, būname visą pamainą. Ką veikiame? Daug  – pradedant nuo reagavimo į įvykius ir baigiant įvykio forminimu. Patruliuojame su kuruojančiu pareigūnu. Dažniausiai prisijungiu savaitgaliais, nes turiu darbą ir kitas veiklas. Per pamainą būna 4 įvykiai, bet būna ir daugiau nei 20 įvykių, kuriuose sudalyvaujame. Diena dienai nelygi. Ar verta? Jei norisi patirti adrenaliną, pamatyti, kaip policijos darbas atrodo iš labai arti, jei negąsdina įvykiai, konfliktai, tuomet taip. Man toks savanoriavimas labai įdomus“, – baigdamas pokalbį pabrėžė Edvinas Polzunovas.

Nori policijos rėmėju tapti ir tu? Tuomet nieko nelauk ir susisiek su savo policijos komisariato bendruomenės pareigūnais.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *