2024 21 rugsėjo

Šokėja E. Straleckaitė: „Kai turi savo verslą, esi viskas viename“

Šokis Eglę Straleckaitę lydi visą gyvenimą. Vaikystėje nuėjusi į būrelį ir pamilusi judesio meną, moteris šoka ligi šios dienos, to paties mokindama ir kitus, įkurtoje savo vardo šokių studijoje. „Norėjau, kad mano gyvenime darbas, hobiai ir sportas padėtų vieni kitiems“, – sako šokėja, tačiau tuo pačiu ir pripažįsta, jog turint savo verslą, daug skirtingų atsakomybių užgula pečius, su kuriomis vienas vargiai susitvarkysi.

Šį šeštadienį „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus prie ekranų kvies penktajam sezonui sugrįžusi laida „Gyvenimas versle“, kurioje uždangas į nematomą savo industrijų pasaulį praskleidžia jau žinomi ir nauji prekiniai ženklai, už kurių sėkmingų verslo istorijų yra žmonės, nuolatiniai sprendimai ir iššūkiai. Šios savaitės laidos herojė – šokėja ir šokių trenerė Eglė Straleckaitė, kurią muzika ir ritmingi judesiai lydi nuo pat vaikystės ir tapo neatsiejama jos gyvenimo dalimi.

„Turbūt kaip ir daugelis vaikų, ieškant kur išreikšti save, pirmoje klasėje nuėjau į keletą būrelių, o vienas iš jų buvo šokiai. Užkabino, po truputėlį sekėsi ir kuomet dvyliktoje klasėje reikėjo rinktis, ką studijuoti, jau profesionaliai šokau, todėl pasirinkau sporto pedagogiką su šokio specializacija“, – laidoje pasakos moteris.

Dar besimokydama mokykloje, Eglė sudalyvavo legendiniame televizijos projekte „Šok su manimi“ ir pajuto pirmąją žinomumo bangą. Šiandien moteris atvira, kad tai šiek tiek prisidėjo prie jos tolimesnės sėkmės karjeroje, tačiau kad atidarytų savo šokių studiją, reikėjo nemažai pasistengti pačiai.

„Viskas natūraliai ėjo viena linkme, neturėjau mėtymųsi, nes norėjau, kad man gyvenime darbas, hobiai ir sportas padėtų vieni kitiems. Dalyvavau šou projektuose, per kuriuos šiek tiek tas žinomumas padėjo susirinkti vaikučių grupes. Iš pradžių dirbau mokyklų salėje, o vėliau supratau, kad gal būtų patogiau turėti savo kampelį, kur niekas minutę į minutę nesako, kada pradėti, pabaigti ar išeiti. Prie to pačio pradėjau dirbti su suaugusiomis moterimis, su kuriomis po treniruočių norisi pasisėdėt, pasikalbėti, kartu rengiam teminius vakarėlius, todėl reikėjo tos erdvės, kurioje galėtume būti tiek, kiek norėtume, kad ir iki nakties“, – apie studijos pradžią atvirauja šokėja.

Tačiau savas verslas nėra vien tik apie užpildytus pamokų tvarkaraščius, treniruočių grafikus ir renginius. Savos studijos išlaikymas reikalauja vadybinių žinių, kuriomis, laimei, Eglei padeda jos mama, pasirūpindama užkulisiais, kurių nemato dažnas klientas.

„Ačiū dievui, aš nesu viena ir netgi labiau lieku trenerės pozicijos, o studijos vadovė – mano mama, kuri ant savo pečių nešą visą buhalteriją. Mes esame pasidalijusios šias roles. Vienas visko nepadarysi, bet kartais tu supranti, kaip tą reikia padaryti ir greičiau dviese, negu dar kitiems žmonėms paaiškinti. Kai turi savo versliuką, esi viskas viename: ir valytojas, ir buhalteris, ir marketingo specialistas“, – teigia laidos herojė.

Eglė ragina norinčius išmokti šokti – nebijoti, ateiti ir pabandyti. „Dabar yra labai daug užsiėmimų, kas veda šokius, o būtent ta gausa suteikia galimybę žmonės pasirinkti“, – sako trenerė, pripažindama, kad šiuo metu populiaru rūpintis savo sveikata ir į kasdieninius įpročius įtraukti daugiau judesio suteikiančios veiklos.

„Žmonės pradeda suprasti, jog yra privaloma judėti ir fizinis aktyvumas, bet kokiam žmogui, yra svarbus, kad jis būtų sveikas. Lotynų Amerikos šokius renkasi žmonės pagal savo norą judėti, galbūt nemėgsta sporto salių, negali bėgioti, bet nori judėti skambant muzikai, esant linksmumui. Tad galima pasirinkti tokias treniruotes, bet tendencijos eina teisinga linkme į įprotį rūpintis savo sveikata“, – džiaugiasi Eglė Straleckaitė.

Kita laidos tema pakvies susipažinti su Kaune įsikūrusia įmone „Norvegijos kontaktai“, kuri jau seniai užsitarnavusi gerą vardą tarp kokybiško būsto ieškančių žmonių. Jos statomi būstai ir kotedžai pasižymi nepriekaištinga kokybe, bei tinka skirtingus poreikius turintiems žmonėms.

„Ši įmonė turi 19 metų statybos patirtį, yra pastačiusi daugiau nei 17 projektų, ypatingą dėmesį skiriant moderniam ir kokybiškam būstui. Šiuo metu būstas yra ganėtinai brangus, lyginant su situacija, kokią turėjome iki karo su Ukraina pradžios. Senų būstų nuoma ganėtinai šokusi į viršų, todėl siūloma atsižvelgti į naujus projektus, kadangi kainos ganėtinai vienodos, tiek senos, tiek naujos statybos būstai“, – laidoje patarimais dalinsis pardavimų vadovė Izabela Murauskaitė.

Šiuo metu „Norvegijos kontaktai“ turi net keturis aktyvius projektus. Krėvės 80 – tai daugiabučių kompleksas strategiškai itin patogioje Kaune vietoje, pritaikytas šiuolaikiniam žmogui, norinčiam gyventi jaukiai, moderniai, saugioje kaimynystėje su visais įmanomais patogumais; Batumis – daugiabutis Kauno mieste, kuris išpildo šių dienų žmogaus poreikius: kiekvienas butas turi savo atskirą balkoną-lodžiją, vietą požeminėje ar antžeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje bei sutvarkytą gerbūvį; Šilainių naujakuriai – tai modernus šešių aukštų daugiabutis namas, strategiškai itin patogioje Kauno vietoje bei „Pamiškė“ – atskiras gyvenamųjų namų kvartalas Kauno rajone, šalia žaliuojančio Nevėžio kraštovaizdžio draustinio.

„Šiais laikais žmonės labai pergyvena, kad kažko nežino, kažko nesugebės. Tam ir yra skirti vystytojo atstovai, kurie padeda žmonėms nuo pradžios iki pabaigos. Tiek nuo sutarties pasirašymo ir pradinio įnašo įnešimo, tiek iki keliavimo pas notarus ir tolimesnis bendravimas nenutrūksta, net ir pasirašius sutartį. Todėl žmonėms reikia nepergyventi, pasitikėti ir viskas bus gerai“, – sako pardavimų vadybininkė Milda Marozienė.

„Gyvenimas versle“ – jau penktąjį sezoną skaičiuojanti laida, kurioje vedėja Milita Daikerytė pristatys ir atskleis šalyje veikiančių įdomiausių, populiariausių bei netikėčiausių verslų istorijas.  Lietuva koja kojon žengia su pasauliniais inovacijų pokyčiais ir savo šalyje turi būrį kūrybingų, sumanių ir savo sritį išmanančių verslininkų, kurie suburdami profesionalias komandas gali didžiuotis atradę raktą į verslo sėkmę. Apie visą tai – kiekvieną šeštadienį, 17:30 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *