2024 19 rugsėjo

Celiulito šalinimas: kokie būdai populiariausi?

Greičiausiai nerastume moters, kuri nežino, kas yra celiulitas. O daugelis su juo susidūrę ir asmeniškai, mat tai viena iš dažniausių moters odos problemų, pažeidžianti šlaunis, sėdmenų sritį, kartais ir klubus ar pilvą. Nesiimant priemonių šis odos defektas tik progresuoja, tad ir celiulito gydymas dažnu atveju tampa sudėtingesnis bei reikalaujantis daugiau laiko.

Kas yra celiulitas ir kodėl jis atsiranda?

Celiulitu vadinamas odos defektas, matomas tada, kai poodiniame riebaliniame audinyje susitelkia riebalų ląstelės, o išorėje oda tampa nelygi, tarsi grublėta ir vizualiai primena apelsino žievelę, dėl ko celiulitas būtent taip neretai ir pavadinamas.

Celiulito atsiradimui įtakos gali turėti įvairūs veiksniai: tiek nuo mūsų priklausantys, tiek ir nepriklausantys. Viena iš dažnesnių šio odos defekto atsiradimo priežasčių yra paveldimumas – jei jūsų giminėje moterys turi ryškiau matomus celiulito židinius, nemaža tikimybė, kad šią problemą turėsite ir jūs. Taip pat celiulitą gali paskatinti staigus svorio priaugimas, rūkymas ar kiti žalingi įpročiai, mažas fizinis aktyvumas, hormonų pokyčiai ir kt.

Kaip galima kovoti su celiulitu?

Šiandienis grožio sektorius labai modernus, čia nuolat atsiranda naujovių, ne išimtis ir celiulito gydymas. Aptarkime kelis dažniausiai moterų išbandomus celiulito šalinimo metodus.

Mezoterapija

Atliekant šią gana populiarią procedūrą parenkami (priklausomai nuo celiulito rūšies) efektyvūs veikliųjų medžiagų kokteiliai, turtingi vitaminų, mineralų, hialurono rūgšties, aminorūgščių ir kt. Jie pasižymi galimybėmis gerinti mikrocirkuliaciją, skatinti riebalų skaidymą, taip pat gerinti skysčių nutekėjimą ir teigiamai veikti bendrą odos išvaizdą. Mezoterapijos procedūrų metu minėti veikliųjų medžiagų kokteiliai į odą įvedami naudojant specialų modernų mezoterapijos šautuvą, kuris specialistams leidžia preciziškai reguliuoti injekcijų gylį.

Celiulito gydymui pasirinkus mezoterapiją jums reikės 6–10 procedūrų, atliekant po vieną per savaitę.

Svarbu: yra kelios kontraindikacijos mezoterapijai. Turėtumėte žinoti, jog šios procedūros negalima atlikti, jeigu laukiatės ar maitinate krūtimi, turite epilepsiją, ūminių odos ligų arba šiuo metu yra lėtinių odos ligų paūmėjimas, taip pat jeigu jums būdingi kraujo krešėjimo sutrikimai arba neseniai buvo atlikta operacija ir šiuo metu dar pooperacinis periodas.

Limfodrenažinis masažas

Limfodrenažinis masažas sveikatos ir grožio kontekste tikrai ne naujiena – tai labai populiarus būdas dailinti kūno formas, gerinti odos būklę, skatinti efektyvesnę limfinės sistemos veiklą ir t.t. Kovojant su celiulitu šis metodas irgi dažnas pasirinkimas. Procedūros metu atliekamas viso kūno limfodrenažinis masažas, aktyvinama kraujotaka, padedama pasišalinti susikaupusiems skysčiams ir gerinama bendra savijauta.

Anticeliulitinis masažas

Šis metodas nėra naujas, jį išbando labai daug moterų, tačiau anticeliulitinio masažo sėkmei didelės įtakos turi ir jį atliekančių specialistų profesionalumas, ir naudojamos priemonės. „Era Esthetic“ klinikoje kovai su celiulitu parenkamas „VelaShape III“ masažas, kurio metu kūną veikia net keturios technologijos. Pirmiausia, audinius šildo infraraudonieji spinduliai, veikiantys audinius iki 3 mm. Antra, naudojamos bipoliarinės radijo bangos, kurios audinius veikia dar giliau – net iki 15 mm. Tada probleminės vietos veikiamos pulsiniu vakuumu. Ir galiausiai atliekamas specialus mechaninis masažas. Pati procedūra nekelia diskomforto, o jei mėgstate, kai jūsų kūnas veikiamas, šilumos, tai masažas patiks. Procedūros metu mažinamas celiulitas, neretai mažėja ir kūno apimtys, negana to, pastebimai lygėja odos paviršius.

Geram rezultatui pasiekti reikalingas procedūrų kursas – maždaug 4–6 procedūros.

„Cellution“ technologija

Unikali, pažangi ir efektyvi smūginė celiulito skaidymo technologija. Procedūros visiškai saugios ir jau po pirmosios matysite odos pokyčius. Gydant celiulitą šiuo metodu naudojamas specialus pažangus aparatas, kurio veiksmingumas grįstas tuo, jog jis apima net keturias technologijas: didelio intensyvumo infraraudonųjų spindulių, limfodrenažinį masažą, veiksmingų anticeliulitinių priemonių įvedimą ir radialines vibracijos bangas. Kiekviena technologija taikoma tam tikra eilės tvarka, siekiant norimų odos pokyčių ir maksimalaus rezultato.

Pasirinkus šį vieną iš efektyviausių metodų reikės atlikti 3–8 procedūras, po 2 ar 3 per savaitę, taigi kursas bus gana trumpas. Procedūros trukmė 25 minutės, todėl neatims daug jūsų laiko.

Pasirinkite tai, kas geriausiai atitiks jūsų finansines galimybes ir poreikius: ar norite kuo greitesnio rezultato, ar domina trumpesnis procedūrų kursas, galbūt prioritetą teikiate visiškai neinvazinėms procedūroms ar kt. Svarbiausia, kad turite pasirinkimą, kaip sėkmingai kovoti su nepageidaujamu odos defektu – celiulitu.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *