2024 19 rugsėjo

Vytauto Didžiojo karo muziejus ir kino centras „Romuva“ kviečia į kiną

Vytauto Didžiojo karo muziejuje jau keletą mėnesių veikia tarptautinė paroda „Sarmatų karvedžiai. Žymiausi XVI–XVII a. Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos karvedžiai“. 200 eksponatų iš penkiolikos Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos muziejų nukelia į Abiejų Tautų Respublikos laikus ir pasakoja apie to meto karybą, iškiliausius valstybės karvedžius, jų sarmatiškas vertybes, meilę laisvei ir Respublikai. Paroda veiks iki šių metų lapkričio 16 d. Kviečiame suspėti ją pamatyti!

O dabar Vytauto Didžiojo karo muziejus ir Kauno kino centras „Romuva“ kviečia pažinti parodoje pristatomą pasaulį per klasikinius lenkų režisierių filmus, kurie bus demonstruojami nemokamai. Filmus ir Abiejų Tautų Respublikos laikus pristatys istorikė Anna Mikonis-Railienė.

Pirmasis seansas – jau rugsėjo 17 d. 17.30 val. Režisieriaus Pavelo Maslonos (Paweł Maślona) 2023 m. sukurtas filmas „KOS”. 1794 m. pavasarį Lenkijoje tvyro įtampa. Į šalį grįžta generolas Tadas „Kos“ Kosciuška (Jacek Braciak). Jis planuoja sukilimą prieš rusus, telkia lenkų bajorus ir valstiečius. Tadą lydi ištikimas draugas, buvęs vergas Domingo (Jason Mitchell). Kosciuškos pėdomis seka negailestingas rusų rotmistras Duninas (Robert Więckiewicz), kad bet kokia kaina suimtų generolą, kol šis nesukėlė nacionalinio sukilimo.

Daugiau informacijos apie „Romuvoje“ demonstruojamų lenkiškų filmų ciklą rasite čia.  

FILMŲ TRAILERIS:

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *