2024 16 rugsėjo

Inovacijų plėtra „Senukuose”: iki 2030 metų investuos 100 mln. eurų

By kaunoaleja.lt Rgs7,2024 #Senukai

Didžiausias Baltijos šalyse statybos, remonto ir buities prekių tinklas „Kesko Senukai” patvirtino strateginį inovacijų diegimo plėtros planą, pagal kurį iki 2030-ųjų numatytos beveik 100 mln. eurų investicijos į dirbtinio intelekto, procesų automatizavimo įrankius, robotizaciją bei kibernetinį saugumą. 

„Senukų” grupės prezidentas Artūras Rakauskas teigia, kad šios investicijos ženkliai sustiprins visos daugiakanalės prekybos grupės veiklos efektyvumą.

„Pradėtos diegti naujovės jau dabar padeda užtikrinti klientams platesnį asortimentą, konkurencingesnes kainas, greitesnį ir kokybiškesnį aptarnavimą. Vykstantys pokyčiai taip pat leidžia pasiūlyti modernias darbo vietas ir patrauklesnius atlyginimus darbuotojams”, – sako A. Rakauskas.

Dirbtinis intelektas – efektyvesniems procesams

Vienas iš sudėtingiausių ir svarbiausių komercijos sektoriaus uždavinių yra efektyvus tiekimo grandinės procesų valdymas, teigia „Senukų” vadovas. Įmonėje atlikta detali duomenų analizė, nagrinėjanti inovatyvių technologinių sprendimų įtaką efektyvumo didinimui, leido išgryninti racionalizavimo taškus, pasirinkti tinkamus sprendimus bei įvertinti galutinę įmonei sukuriamą vertę.

Iki šiol analizė rėmėsi periodinėmis duomenų peržiūromis bei pasižymėjo rankinio darbo elementais. Tačiau dėl šiuolaikinėje rinkoje esančių didelių duomenų srautų ir nuolatinių pokyčių šis metodas tapo neefektyvus. Laiko sąnaudos, didesnė žmogiškų klaidų tikimybė didino operacinius kaštus ir galimus tiekimo grandinės vėlavimus.

Pasak A. Rakausko, naujausi ir kompleksiniai dirbtinio intelekto (DI) sprendimai leidžia analizuoti platesnę duomenų imtį, sujungti skirtingus verslo procesuose analizuojamus parametrus ir garantuoti efektyvius verslo sprendimus. Pavyzdžiui, DI gali apie 40 proc. padidinti prekių paklausos prognozės tikslumą. Tai leidžia efektyviai valdyti atsargų perteklių ar trūkumą, sumažinti atsargų laikymo kaštus iki 30 proc.

A.Rakausko teigimu, DI įrankiai, robotizacija ir procesų automatizavimas įmonėje plečiasi į visus verslo segmentus. 

„Šiandien mes ypatingą dėmesį skiriame klientų duomenų apsaugai, investuojame į kibernetinį bei informacijos saugumą, kas leidžia anksti numatyti grėsmes, tuo pačiu užkirsti joms kelią”, – pabrėžia „Senukai” vadovas.

Pritraukiami nauji talentai

Diegti inovatyvius DI ir kibernetinio saugumo įrankius mažmeninės ir elektroninės prekybos srityje padeda ne tik šios srities profesionalai, bet ir per tarptautinę inžinerijos ir technologijų praktikos programą pritraukti gabiausi Kauno technologijos universiteto studentai. 

Pasak A. Rakausko, praktikantai kartu su įmonės ekspertų komanda sprendė realius verslo uždavinius, kūrė kompleksines sistemas, kurios šiuo metu jau taikomos veikloje. 

„Sėkmingai praktiką atlikę studentai priėmė pasiūlymus tęsti karjerą mūsų įmonėje, matydami čia puikias perspektyvas augti tarptautinėje organizacijoje”, – teigia A. Rakauskas.

Studentų praktika vykdoma anglų kalba, nes verslo sprendimai kuriami ir diegiami visose trijose Baltijos šalyse, užtikrinant vieningą technologijų sistemos funkcionalumą. 

„Tarptautinių specialistų integracija vyksta sklandžiai, nes bendrovė turi ilgametę patirtį prisitaikyti prie kultūrinių skirtumų, pritraukiant naujus talentus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš įvairių pasaulio šalių”, – teigia „Senukų” vadovas. 

„Senukai” yra viena iš nedaugelio organizacijų Lietuvoje, kurioje galima įgyti tokio aukšto lygio praktinių verslo žinių. Įmonės inovatyvumo politikai įgaunant pagreitį, atsiveria plačios galimybės prie tarptautinės komandos prisijungti aukštos kvalifikacijos specialistams”, – sako A. Rakauskas.

Šiuo metu „Kesko Senukai” valdomą prekybos tinklą sudaro 94 nuosavos ir franšizės pagrindu veikiančios parduotuvės Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Bendrovei priklauso ir elektroninę prekybą plėtojanti „Kesko Senukai Digital”, valdanti šešias elektronines parduotuves („Senukai.lt”, „1A.lt”, „K-Senukai.lv”, „1A.lv”, „K-Rauta.ee” ir „1A.ee”).

„Senukams” diegiant šiuolaikines inovacijas, į tarptautinę bendrovės komandą jungiasi vis daugiau naujų talentų (Bendrovės nuotr.)

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *