2024 16 rugsėjo

Laidoje „Duona ir žaidimai” – išbandymai garsioms poroms ir kulinariniai eksperimentai

Daug metų televizijos ir radijo eteryje dirbanti Livija Gradauskienė mielai įvairiomis temomis bendrauja su žurnalistais ir laidų kūrėjais, tačiau nė vienam kolegai nėra pavykę įsiprašyti pas Gradauskus į namus. Tačiau ši vasara Livijos gyvenime ypatinga – ji nusprendė pagaliau atverti savo mylimos sodybos duris ir čia kurti naują portalo LRT.lt laidą „Duona ir žaidimai”.

Baltoje verandoje, kurią puošia ryškios prinokusių vynuogių kekės, nuotaikingam porų žaidimui prie didelio stalo Livija kviečia mylimus savo draugus. Pramogų pasaulio atstovai, aktoriai, dainininkai, rašytojai, muzikantai – laidoje svečiuojasi tie, kurie per ilgus darbo eteryje metus tapo gerais Livijos bičiuliais. 

„Negaliu atsidžiaugti tais nuostabiais verandos pokalbiais ir ten bangavusiomis emocijomis – buvo ir skardaus juoko, ir jautrių ašarų, ir mielų vaikystės prisiminimų, ir rimtų ateities planų. O ypač smagu, kad mano ilgus metus pajūryje rinkti širdelės formos akmenukai keliavo iš rankų į rankas, pavertę šiuos pokalbius žaidimu”, – pasakoja Livija ir kviečia pamatyti trumpą laidos pristatymą čia.

Žinomi vedėjos bičiuliai azartiškai įsisuko į porų žaidimą, kur Livija pirmiausia kiekvienam atskirai užduodavo asmeninius klausimus apie antrąją pusę. Vėliau paaiškėdavo, kaip gerai jie pažįsta vienas kitą, ir kuriose srityse žinias dar reikėtų pastiprinti. 

Širdelių akmenukai tapo balais, kuriuos surinkti buvo svarbu ne tik dėl skaičiaus. Daugiausia teisingų atsakymų pateikusio pašnekovo laukė gurmaniškos vaišės, o pralaimėjusio – indų plovimas lauke prie upės. 

„Aš rūpinuosi svečiais ir nesiruošiu gaminti”, – juokiasi Livija. – „Ir ne tik dėl to, jog nemėgstu šios veiklos, bet ir todėl, kad tuo meistriškai užsiima mūsų 16-metis sūnus Andrius. Tai ne mano vienos nuomonė – jo kulinarinis talentas sužavėjo „Beatos virtuvės” žiūrovus, todėl noriu, jog sūnaus aistra ir žinios taptų įkvėpimu kitiems jaunuoliams improvizuoti virtuvėje, o mamoms ir tėčiams atsipūsti su svečiais.”

Kiekvienoje laidoje žiūrovai matys originalų patiekalo receptą, greitą Andriaus maisto gaminimo pamoką, o rezultatą lėkštėje įvertins žinomas svečias. 

Laidoje „Duona ir žaidimai” bus galima sužinoti, kokią didžiausią žuvį yra pagavęs Marijonas Mikutavičius, ir kaip jo laimikis Martyno Starkaus galvoje tapo dvigubai mažesnis. Paaiškės, kuri dovana, Modesto Pitrėno akimis, labiausiai nudžiugino žmoną Ievą Prudnikovaitę, ir ar tikrai šis spėjimas netaps priežastimi jam plauti indus. Vytaras Radzevičius bandys atspėti, kokį jo rakandą žmona Laisvė Radzevičienė pirmai progai pasitaikius išmestų iš namų, o Jeronimas Milius – Karinos Krysko vaikystės draugės vardą. 

Pirmasis laidos „Duona ir žaidimai” epizodas – čia. Naujos laidos LRT mediatekoje pasirodys kiekvieną ketvirtadienį nuo 10 val.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *