2024 19 rugsėjo

Naujame sezone LRT PLIUS kviečia dar geriau pažinti kultūros pasaulį

By kaunoaleja.lt Rgs5,2024 #LRT Plius
Šokis plius Miestas pirmasis filmavimas

Be kultūros savo gyvenimo neįsivaizduojantys žiūrovai kokybiško turinio nuo rudens vėl galės ieškoti LRT PLIUS kanale. Čia startuos naujas laidos „Vizionieriai” sezonas, bus minimas Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 150-tasis gimtadienis, taip pat pristatomi kiti įdomūs projektai.

„Tęsti žiūrovų pamėgtus projektus bei pasiūlyti jiems ką nors dar nematyto – tuo vadovaujamės dėliodami naujo sezono programą, kad LRT auditoriją galėtume visapusiškai supažindinti su kultūros pasauliu. 

To siekiame ir kurdami naujienlaiškį „Kultūra su LRT”. Kiekvieną savaitę pateikiame patikimą kultūros aktualijų ir turinio rekomendacijų gidą ir šiandien išleidome šventinį 50-tą naujienlaiškio numerį. „Kultūra su LRT” rado savo auditoriją, o prenumeratorių skaičius vis auga, todėl kassavaitinė naujienlaiškio kelionė pas skaitytojus tęsis ir toliau”, – dalinasi LRT Kultūros turinio redaktorė Agnė Biliūnaitė.

Užsiprenumeruoti naujienlaiškį ir kiekvieną penktadienį sužinoti kultūros naujienas ir rekomendacijas galima čia.

Tuo metu kalbant apie naują sezoną, žiūrovų dėmesio lauks jau ketvirtas „Vizionierių” sezonas, šį kartą LRT jį kūrė drauge su Vilniaus grafikos meno centru. Dokumentinių laidų cikle „Vizionieriai. Iliustratoriai” supažindinama su 25 iliustracijos srityje kuriančiais Lietuvos menininkais ir plačia, įvairialype šio vizualiojo meno sritimi – nuo knygų iliustracijų iki gatvės meno, nuo komiksų iki reklamos.

Toliau tęsiamas projektas „Šokis plius miestas”, kuris išaugo iki tarptautinio. Naujame sezone trumpo metro šokio filmus kūrė kūrėjų komanda iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos ir Prancūzijos, o filmavimai vyko 9-iuose įdomiuose architektūriniuose objektuose visose šiose šalyse. Šie ir anksčiau sukurti trumpo metro šokio filmai bus rodomi per ARTE.tv platformą taip papildant Lietuvos kultūros sezoną Prancūzijoje.

Kaip ir iki šiol, žiemą eteryje laukia daug laiko su opera. Šį kartą LRT PLIUS žiūrovai turės galimybę išvysti ne tik scenoje pastatytas tradicines operas, tačiau ir keletą operos filmų. Taip pat – stebėti naują koncertų lokacijose sezoną „Muzikinės kelionės”.

2025-taisiais bus minima ypatinga sukaktis – 150-tasis kompozitoriaus ir dailininko M. K. Čiurlionio gimtadienis. Šią progą pirmoji švęsti pradės LRT pristatydama dviejų dalių koncertą – „Orkestro piknikas miške” ir „Orkestro piknikas prie jūros”. Jie kartu su kino produkcijos kompanija „In Script”, Nacionaline filharmonija ir Nacionaliniu simfoniniu orkestru įgyvendinti išskirtinėje vietoje – Kuršių Nerijoje.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *