2024 16 rugsėjo

Žvelk giliau

By kaunoaleja.lt Rgs4,2024 #muziejus

Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, V. Putvinskio g. 55, Kaune, rugsėjo 12 d., ketvirtadienį, 16.30–18.40 val. kviečiame į Psichikos sveikatos ambasadorių iniciatyvos „Žvelk giliau” renginį, kuriame kalbėsime apie tai, kokius psichikos sveikatos sunkumus ir stigmą teko patirti šeimai, auginančiai vaiką, turintį autizmo spektro sutrikimą. Gilinsimės, ko šią patirtį išgyvenančios mamos ir šeima tikisi iš visuomenės ir kaip mene galima atrasti ramybę.

„Gyvenimas yra tarsi banguojanti jūra su savo potvyniais ir atoslūgiais. Atrodo, momentais jis leidžia atsikvėpti ir tuomet tau pažeria naujų iššūkių, kuriuos turi įveiki savo gyvenimo istorijos kontekste” – savo asmenine istorija apie patirtus psichikos sveikatos sunkumus, neigiamą visuomenės požiūrį, su tuo susijusias baimes bei nerimą dėl savo autistiško vaiko ateities pasidalins psichikos sveikatos ambasadorė Vesta Kruglekovienė. Kokia jausmų banga kyla tuomet, kai veikdama taip, kaip geriausia tavo vaikui, o aplinkinių esi įvardijama „bloga mama”? Kaip išlikti stipriai ir nepaskęsti (savi)stigmoje?

Antroje renginio dalyje kviesime aplankyti Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrinių ekspoziciją ir pajausti jų skleidžiamas emocijas. Ambasadorė Vesta pasidalins, kurie paveikslai ekspozicijoje jai yra svarbūs, įkvepiantys, atliepiantys.

Kalbėsime ir apie mažųjų kūrybą – ką ji reiškia šeimos patyrimo procese, dailės terapijos kontekste? Darbo su autistiškais vaikais patirtimi dalinsis psichikos sveikatos ambasadorė ir dailės terapeutė Giedrė Markauskienė.

Renginio pabaigoje, diskutuojant prie kavos ar arbatos puodelio, kviesime pasidalinti savo patirtimis, užduoti klausimus, susipažinti artimiau.

Renginio eiga:

16.30 val. Psichikos sveikatos ambasadorių iniciatyvos „Žvelk giliau” pristatymas (projekto koordinatorė – dailės terapeutė Sigita Kupčiūnienė)

16.45 val. Asmeninė psichikos sveikatos ambasadorės Vestos Kruglekovienės istorija bei dialogas su renginio dalyviais

17.15 val. Apsilankymas Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrinių ekspozicijoje

17.45 val. Psichikos sveikatos ambasadorės ir dailės terapeutės Giedrė Markauskienės „žvilgsnis” dirbant su autizmo spektro sutrikimą turinčiu vaiku

18.00 val. Dalyvių diskusija prie kavos / arbatos

18.40 val. Renginio pabaiga

Renginys nemokamas, tačiau reikia registruotis tel: +370 623 311 55 (Vesta Kruglekovienė)el. paštu: vesta17@inbox.lt

Kilus kitiems klausimams apie projektą ir renginį, prašome kreiptis tel: +370 602 805 37 (Sigita Kupčiūnienė); el. paštu: skupciuniene@gmail.com

Maloniai kviečiame atvykti!

Renginys viešas, gali būti filmuojama ir fotografuojama. Dalyvaudami renginyje sutinkate būti matomi renginio nuotraukose, vaizdo įrašuose ir esate informuoti, kad šios nuotraukos, vaizdo įrašai gali būti skelbiami viešai.

Psichikos sveikatos ambasadorių iniciatyvos tikslas – įgalinti asmenis, patyrusius arba patiriančius psichikos sveikatos sunkumų ar susidūrusius su artimųjų psichikos sveikatos sunkumais, tapti psichikos sveikatos ambasadoriais savo bendruomenėse ir dalytis savo patirtimi šioje srityje. 

Iniciatyvos „Žvelk giliau” organizatorius – Higienos instituto Psichikos sveikatos centras
Iniciatyvą finansuoja Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija
Iniciatyvą muziejuje koordinuoja dailės terapeutė Sigita Kupčiūnienė

Daugiau informacijos apie iniciatyvą: www.zvelkgiliau.lt

Informacija apie šį ir būsimus renginius dalinsimės Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus feisbuko puslapyje bei internetinėje svetainėje www.ciurlionis.lt

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *