2024 20 rugsėjo

Ruošiamės rudeniui: stilistė pataria, kokie pirkiniai džiugins ilgiausiai

By kaunoaleja.lt Rgs1,2024 #mada

Artėjant rugsėjui, svarbia pasiruošimo grįžimui į biurus dalimi tampa garderobo atnaujinimas. Ką įsigyti, kad pirkiniai džiugintų kuo ilgiau, būtų ne tik dailūs, bet ir praktiški dėvėti kasdieną? Pasak stilistės Robertos Čyžiūtės, šiuo metu vyraujančios tendencijos itin palankios apsirūpinti keletu ikoniškų akcentų, kurie puikiai atitinka visus šiuos reikalavimus.

„Paskutiniu metu mados pasaulyje tebevyraujančios nostalgijos nuotaikos į mados namų kolekcijas ir drabužių parduotuves sugrąžino net keletą puikių, nepelnytai primirštų įvaizdžių: klasikinius švarkus, žemakulnius batelius, loafer stiliaus batus, liemenes. Visi jie – patogūs, praktiški, lengvai derinami ir ilgaamžiai”, – sako stilistė. 

Šiuos stiliaus akcentus ji pasitelkė kurdama sugrįžimo į biurą įvaizdį iš Kauno „Akropolio” asortimento.

Ryški liemenė ir kokybiškas švarkas

Dar visai neseniai užsinorėjus pasipuošti liemene būtų tekę varstyti sendaikčių spintas ar imti į rankas mezgimo virbalus: šis drabužis buvo kone visiškai dingęs iš prekybos.

„Kai man prieš kelerius metus prisireikė liemenės, išnaršiusi visas parduotuves galiausiai turėjau nuleisti rankas: jų tiesiog nebuvo. Dabar jos grįžta, ir tai puiki žinia: liemenė – ilgalaikis ir universalus drabužis, kurį lengva derinti. Žaisminga liemenė pagyvins bet kokį įvaizdį, be to, puikiai tiks pereinamajam ankstyvo rudens laikotarpiui, kai ryte jau vėsu, o dieną – šilta”, – sako R. Čyžiūtė.

Pasak jos, liemenę lengva sluoksniuoti, be to, ant jos dailiai atrodys segės, ji derės prie kaklaraiščio, palaidinės.

Kitas vertingas vasaros pabaigos pirkinys – klasikinis storo audinio švarkas.

„Investavus į kokybišką švarką, jis tarnaus ne vieną sezoną, be to, tikrai pravers ne tik rugsėjį, bet ir orams vėstant”, – sako ji.

Patogūs ir stilingi bateliai

Išsiruošus į batų parduotuvę, stilistė rekomenduoja atkreipti dėmesį į du modelius: kitten heels stiliaus žemakulnius ir įsiaunamus batelius, vadinamuosius loaferius.

„Loafer stiliaus batai – amžina klasika, kuri šiuo metu kaip tik išgyvena pakilimą. Taigi, tai puiki proga įsigyti kokybišką porą. Jie ne tik labai patogūs, bet ir universalūs: klasikinio stiliaus loaferius nesunkiai priderinsite tiek prie dalykinės aprangos, tiek prie laisvalaikio drabužių”, – sako R. Čižiūtė.

Kitten heels stiliaus bateliai taps dar vienu stilingu ir praktišku pasirinkimu.

„Šie bateliai truputį paaukštintu kulnu turi tiek aukštakulnių, tiek žemakulnių privalumus: suteikia daugiau ūgio ir elegancijos, tačiau yra patogūs avėti kas dieną bei taip pat lengvai derinami”, – sako ji.

Nostalgija ir raštai

Stilistė taip pat rekomenduoja investuoti į kokybišką rankinę: „toks aksesuaras iš karto pakylėja net ir paprastesnį derinį, o jei bus klasikinių formų ir neutralių spalvų, neišeis iš mados ir bus labai ilgaamžis”.

Pabodusiems kasdieniams deriniams pagyvinti ji siūlo rinktis raštuotas, žaismingų spalvų pėdkelnes, ryškius papuošalus ar kitus stiliaus akcentus.

„Tiek prie švarko, tiek prie liemenės puikiai derės masyvūs askesuarai, segės, kurios atrodo lyg sukauptos per ilgą laiką. Tai puiki proga iškraustyti mamos ar močiutės brangenybių dėžutę ir prikelti žavius vintažinius aksesuarus naujam gyvenimui”, – siūlo R. Čyžiūtė.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *