2024 20 rugsėjo

Paralimpines žaidynes vėl bus galima stebėti per LRT

Paryžiaus paralimpinės vasaros žaidynės startuos vos už poros dienų. Įvairių sporto šakų atstovai dėl medalių Prancūzijoje varžysis rugpjūčio 28 – rugsėjo 8 d., o LRT jau tradiciškai kvies žiūrovus svarbiausius startus tiesiogiai stebėti kartu. 

„Ypatingai džiugu transliuoti sporto renginį, kurio kiekvienas dalyvis dar prieš startą jau yra nugalėtojas. Paraatletai ne tik įvykdė be galo sudėtingus patekimo į žaidynes normatyvus. Visas jų gyvenimas pažymėtas pergalėmis prieš iššūkius.

Kiekvienas paralimpinių žaidynių dalyvis mums yra stiprybės, užsispyrimo ir tikslo siekimo pavyzdys. Norisi palinkėti devyniems Lietuvos atstovams kuo didžiausios sėkmės ir padėkoti, kad šiomis dienomis aukštai kelia Lietuvos paralimpinio sporto vėliavą Paryžiuje”, – sako LRT sporto žurnalistas Ramūnas Grumbinas.

Rugpjūčio 28 d. nuo 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt vyks paralimpinių žaidynių atidarymo ceremonija. Ją paralimpiečių delegacijos iš 184 pasaulio šalių pradės Eliziejaus laukuose, kol pamažu veiksmas persikels iki didžiausios Paryžiuje Santarvės aikštės. Atidarymo ceremonija bus tarsi spektaklis, kuris sutelks dėmesį į sportininkus ir vertybes, kurias jie atspindi – ryžtą, pasididžiavimą ir įkvėpimą.

Atidarymo ceremonijoje Lietuvos vėliavą neš lengvaatletis rinktinės kapitonas Donatas Dundzius ir plaukikė Gabrielė Čepavičiūtė, o žiūrovams vaizdus iš Paryžiaus komentuos paralimpietis Kęstutis Skučas, Vilniaus universiteto prancūzų kalbos dėstytoja ir lingvistė dr. Vita Valiukienė bei LRT sporto žurnalistas Matas Bagamolovas.

Jau kitą dieną prasidės ir paralimpiečių kovos, kurias bus galima stebėti per LRT PLIUS kanalą ir portale LRT.lt. Iš viso televizijos žiūrovų beveik 40 transliacijų, pradedant golbolu ir krepšiniu vežimėliuose, baigiant lengvąja atletika ir tinkliniu sėdint. Išsamią žaidynių transliacijų programą galima rasti čia.

Taip pat paralimpinių žaidynių metu LRT PLIUS žiūrovų kasdien lauks žaidynių organizatorių parengtos dienos įvykių apžvalgos. Norintiems susipažinti su paralimpinių sportu portale LRT.LT transliacijų bus dar daugiau.

Be abejo, išskirtinis dėmesys bus skiriamas Lietuvos atstovams – mūsų šaliai žaidynėse atstovaus devyni sportininkai. Jie rungsis šaudymo, plaukimo, lengvosios atletikos ir dziudo imtynių varžybose.

Svarbiausiame žmonių su negalia sporto renginyje pirmą kartą startuos šaulė Raimeda Bučinskytė, plaukikė Gabrielė Čepavičiūtė, lengvosios atletikos atstovai Aušra Garunkšnytė ir Eivydė Vainauskaitė. Tuo metu lengvaatlečiams Oksanai Dobrovolskajai, Andriui Skujai ir Donatui Dundziui tai bus jau antrosios žaidynės, o plaukikas Edgaras Matakas ir dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis medalių sieks jau trečią kartą.

Paryžiaus paralimpinės vasaros žaidynės vyks iki rugsėjo 8 d., o jas vainikuos uždarymo ceremonija, kurią nuo 21 val. bus galima stebėti per LRT PLIUS kanalą ir portale LRT.lt.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *