2024 7 rugsėjo

Konvektoriniai radiatoriai – tobulas sprendimas nedidelių patalpų šildymui

Ar žinote, kas gelbsti tada, kai nebeužtenka centrinio šildymo galios palaikyti norimą šildymą Jūsų namuose? Žinoma, tai įvairių tipų elektriniai (konvektoriniai) radiatoriai.

Daugiau informacijos apie šiuos patikimus bei ekonomiškus šildymo įrenginius bei platų jų pasirinkimą rasite, sekdami šią nuorodą: https://www.van2o.lt/klimato-kontroles-technika/elektriniai-konvektoriai.html

Kokių patalpų šildymui yra tinkami elektriniai radiatoriai?

Elektriniai radiatoriai yra gana universalus pasirinkimas, nes šios rūšies radiatoriai kuo puikiausiai tinka šilumos palaikymui įvairių tipų patalpose, t. y., jais efektyviai galima naudotis tiek nuosavuose namuose, tiek butuose, tiek sodo nameliuose, pramoninėse patalpose, ofisuose, parduotuvėse ir kitos paskirties patalpose.

Kokie konvektoriniai radiatoriai populiariausi?

Šiuo metu patys populiariausi elektriniai radiatoriai – tai pastatomi radiatoriai, kuriuos itin paprasta pernešti iš vienos patalpos į kitą. Žinoma, žmonės, norintys, kad jų patalpa įšiltų dar greičiau, renkasi elektrinius radiatorius su ventiliatoriais, o norintys, kad toks radiatorius turėtų savo nuolatinę vietą – pakabinamus radiatorius.

Į ką atsižvelgti, renkantis konvektorinius radiatorius?

Konvektoriniai radiatoriai pasižymi rūšių gausa. Vis dėlto išsirinkti elektrinį radiatorių savo namams nebus sunku, jeigu žinosite keletą pagrindinių aspektų, į kuriuos yra privalu atsižvelgti. Pirmiausia, Jūsų pasirinktas konvektorinis radiatorius turėtų būti pakankamai galingas, kad pajėgtų apšildyti konkretaus ploto patalpą, pavyzdžiui, švelnaus klimato sąlygomis, kai temperatūra retai kada nukrenta žemiau -20 laipsnių pagal Celsijų, 400 W konvektorinis radiatorius tiks nedidesnei, kaip 7 kv. m. patalpai apšildyti. Tokio pat galingumo radiatorius normalaus / šalto klimato sąlygomis bus pajėgus apšildyti patalpą, kurios plotas yra nedidesnis kaip 6 kv. m. Pažymėtina, kad patalpų, turinčių aukštas lubas arba kurių šilumos izoliacija nėra pakankamai gera, apšildymui derėtų rinktis galingesnius nei įprastai rekomenduojama elektrinius radiatorius. Visų antra, rinkdamiesi konvektorinį radiatorių, atsižvelkite į šilumos nustatymo aspektus, valdymo patogumą bei į tai, ar jūsų pasirinktas konvektorinio radiatoriaus modelis turi įdiegtą elektrinę klimato kontrolę. Pastaroji yra ypač svarbi, kalbant apie ekonomišką radiatoriaus naudojimą: elektrinė klimato kontrolė padeda išlaikyti pasirinktą temperatūrą. Visų trečia, ekspertų teigimu, nederėtų pirkti elektrinio radiatoriaus, kuris neturi apsaugos nuo užšalimo, kuriame nėra apsauginio atjungimo mechanizmo ir garsinio aliarmo signalo, atsiunčiančio pranešimą tais atvejais, kai radiatorius netyčia apsiverčia ir pan.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *