2024 7 rugsėjo

Eivydė Vainauskaitė debiutuos Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse

Lietuvos paralimpinę rinktinę, atstovausiančią šaliai Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse, papildė lengvaatletė Eivydė Vainauskaitė (20 m.). Deimanto Jusio treniruojamai sportininkei tai bus debiutas didžiausiame ir svarbiausiame žmonių su negalia sporto renginyje.

„Penktadienį paskambino Mindaugas Bilius (Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas – red.) ir pasakė, kad važiuosiu į paralimpines žaidynes. Iš pradžių pamaniau, kad čia kažkokie juokai ir negalėjau patikėti. Tiesą sakant, visą savaitgalį negalėjau atsigauti. Labai džiaugiuosi, nes tai yra kiekvieno sportininko tikslas. Paralimpinės žaidynės – tikras svajonės išsipildymas“, – įspūdžiais dalijosi E. Vainauskaitė.

Sportininkė, turinti judėjimo negalią ir stumianti rutulį F46 negalios klasėje, jau spėjo pasikalbėti su savo ilgamečiu treneriu Deimantu Jusiu, kurio treniruojama sportuoja jau aštuonerius metus – nuo 12 metų.

„Noras Paryžiuje, rutulio stūmimo sektoriuje būtų nustumti rutulį už 10 metrų ribos, įveikti tą ribą. Kol kas apie aukščiausias vietas negalvoju, bet manau, kad Paryžiuje norėčiau patekti į finalą“, – sakė atletė.

„Labai smagu dėl Eivydės ir trenerio Deimanto Jusio, net du jo auklėtiniai startuos Paryžiuje. Eivydė yra jauna ir perspektyvi lengvaatletė, tai bus puiki galimybė įgyti patirties, pasisemti motyvacijos siekti dar aukštesnių rezultatų ateityje“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Vietas Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse jau kiek anksčiau užsitikrino turi šaulė Raimeda Bučinskytė, plaukikai Edgaras Matakas ir Gabrielė Čepavičiūtė, dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis, lengvaatlečiai Oksana Dobrovolskaja, Donatas Dundzys ir Andrius Skuja.

Paryžiaus paralimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 28 – rugsėjo 8 dienomis Prancūzijos sostinėje. Jos Lietuvai bus jubiliejinės, 10-tos po Nepriklausomybės atkūrimo.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *