2024 8 rugsėjo

Atidaroma tapytojo Simono Kuliešio paroda „Break and fix“ SIV centre

By kaunoaleja.lt Lie18,2024

Liepos 20 d. 17:30 val. Lietuvos dailininkų sąjungos skulptūros ir vitražo centro (SIV) patalpose (Dariaus ir Girėno g. 25, Vilnius), naujoje „Roller“ meno erdvėje, atidaroma tapytojo Simono Kuliešio personalinė paroda „Break and fix“. Paroda atidaroma SIV Meno festivalio metu, numatomas turas po parodą su autoriumi.

Parodoje „Break and fix“ autorius per paveikslus pastebi aplinkosaugines temas, tokias kaip, užtvankų problematiką, laukinių paukščių mažėjimą, nujaučiamą pastarojo laikotarpio nuolatinę visuomenės būtį. Pavadinimas nusako parodos instaliacijos pagrindines gaires: eksponuojami kūriniai vėliau bus atskirti, „sulaužyti“ į atskiras dalis ir taps kitų parodų segmentais.

S. Kuliešis savo kūryboje remiasi motyvais iš gamtos, kurie persipina su miesto patirtimi. Upių, ežerų, paukščių stebėjimai reflektuoja su visuomenės atspindžiais, o „užtvenktos“ mintys prasiveržia naujausiuose kūriniuose.

Simonas Kuliešis (g. 1987) yra tapytojas gyvenantis ir dirbantis Vilniuje. Autorius yra surengęs 15 personalinių parodų (Austrijoje, Olandijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Lietuvoje) bei dalyvavęs virš 30 grupinių parodų (Lenkijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Suomijoje, Lietuvoje). Simonas Kuliešis buvo įkūręs „SHCH/ŠČ“ galeriją (angl. artist-run space), kurios pagrindinis siekis buvo eksperimentuoti, rasti naujus sprendimus ir skatinti menininkų sklaidą bei vienas kito palaikymą. Tapytojo kūriniai priklauso MO muziejui, privačioms kolekcijoms. Šiuo metu Simonas dėsto Vilniaus dailės akademijos Grafikos katedroje.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *