Pramogos Žmonės

Žinomi kauniečiai rinkosi į naujo restorano atidarymo šventę: mėgavosi prancūziškais skoniais ir elektroninės muzikos garsais

Būrys kauniečių rinkosi į naujo restorano atidarymo šventę. Pačioje laikinosios sostinės širdyje, su vaizdu į Kauno Rotušę duris atvėrė prancūziškos virtuvės restoranas „Briques“, kuris renginio proga svečius lepino gurmaniškų patiekalų degustacine vakariene ir moderniais elektroninės muzikos garsais, kurtais paties Leon Somov.

Vos prieš savaitę duris atvėręs tikros prancūziškos virtuvės restoranas „Briques“ jau spėjo pelnyti kauniečių simpatijas. Užsienyje restoranų patirties įgijęs savininkas Kęstutis Petraitis, nusprendęs grįžti į gimtinę, vos prieš savaitę priešais Kauno Rotušę atidarė restoraną, kuriam pavadinimą pasirinko neatsitiktinai: pasirodo pastato sienos taip pat mena gilią istoriją.

„Visą mūsų restorano vidų puošia plytos. Tai yra pastato paveldas, kurio neketinome keisti. Barą taip pat statėme iš plytų, sienos – plytinės, todėl ir pavadinimą teko pasirinkti tokį patį: juk „Briques“ išvertus iš prancūzų kalbos reiškia plytas. Prancūziškas maistas mums visuomet buvo mylimas. Ne kartą lankėmės Prancūzijoje, ragavome tikrųjų skonių, todėl norėsi tuo ką atradome tenai, pasidalinti ir čia Lietuvoje“, – pasakoja Kęstutis.

Didžiosios restorano šventės nepraleido ir žinomi kauniečiai, pramogų ir verslo pasaulio atstovai. Renginyje buvo galima sutikti „TV Pagalbos“ gelbėtoją Gerdą Žemaitę su sūnumi Marku, dainininkes Gabrielę Rutkauskienę-Vashą, aktores Daivą Rudokaitę, Akvilę Žirgulytę ir Justę Zinkevičiūtę, TV laidų prodiuserius Gintarę Kreipavičiūtę, Danutę Nicolas, plastikos chirurgą Vygintą Kaikarį su žmona, renginių organizatore Kristina Kaikariene, dizainerę Emiliją Gutauskaitę, grupės „Rondo“ lyderį Aleksandrą Ivanauską-Farą, boksininką Daugirdą Šemiotą TV laidų vedėją Gintarę Eimantaitę, verslininkę Editą Plūkienę, „Neodenta“ įkūrėjus Eglę ir Darių Kunčius bei daugelį kitų. Renginio svečiai mėgavosi ne tik gurmaniška prancūziškos virtuvės patiekalų degustacija, bet ir moderniais elektroninės muzikos garsais, kuriais rūpinosi pats Leon Somov. Atlikėjas kurstė melomanų aistras kartu pristatydamas ir naująją plokštelę „Find You“.

„Norėjome, jog atidarymo šventės metu svečiai galėtų paragauti būtent tų patiekalų, kuriuos čia gali paragauti atėję kiekvieną dieną. Parinkome kelis patiekalus, kuriuos šefas kepė lauke, demonstravo, kaip juos gamina, pristatė. Kaune mažai restoranų, kurie gamintų prancūzišką maistą, nors, žinoma, turime ir daugiau specialių prancūziškų patiekalų, jie galbūt nėra padaryti taip, kaip tikriems prancūzams, o truputėlį palengvinti ir pritaikyti lietuviškam skoniu“, – pasakoja restorano savininkas.

Ilgametę patirtį kulinarijos amate sukaupęs restorano šefas Artūras Januškevičius renginio metu atskleidė tikros prancūziškos virtuvės paslaptis. Pasirodo, restorano meniu vadovaujasi ne tik gurmaniškais receptais, kokybiškais produktais, bet ir maisto paruošimo technologijomis, atrastomis ir išgarsėjusiomis prancūzų virtuvėse.

„Mes didelį dėmesį skiriam pačiam patiekalo paruošimui, kad išgautume tą tikrą prancūzišką skonį. Naudojam „sous vide“ technologiją, žemų temperatūrų aparatu ruošiame maistą, yra kelios opcijos, kuomet mėsa ruošiama vakuume, su tradiciniu prancūzišku raudono vyno pomidorų padažu, kuriame ji būna panardinta. Taip pat svečius stebiname ir prancūziškais desertais, tokiais kaip eklerai ar sūrio pyragas“, – restorano meniu paslaptis atskleidžia šefas.

Restorano atidarymo šventėje svečiai mėgavosi ir dar vienais prancūziškos virtuvės šedevrais – tartinais. Na, o pats restorano šefas dalinasi ir rekomendacijomis, ką verta paragauti lankytojams, atėjusiems į „Briques“.

„Daug kam atrodo, kad tartinai yra panašūs į brusketas, bet tai yra prancūziškos duonelės, patiektos su įvairiais pagardais. Taip pat restorane turime ypatingą jautienos kepsnį su kepintais špinatais ir bulvių piure, kuri prieš patiekiant dar apkepama. Jautiena patiekiama su „Foie gras“ kepenėlėmis ir raudonojo vyno padažu – tai išties gurmaniškas derinys. Na, o norintiems įdomesnių skonių – vienas iš favoritų yra kepintas aštuonkojo čiuptuvas su kepinta šonine, bulvėmis ir viskio padažu“, – skoniais vilioja šefas.

Parašykite komentarą