Virtuve. Pixabay.com 1
Naudinga žinoti

Virtuvė, kurioje viskas „po ranka“: 10 įrankių, kuriuos būtina turėti namuose

Niekas taip nepalengvina maisto ruošimo, kaip po ranka esantys kokybiški ir funkcionalūs reikmenys. Žinodami, ką verta turėti virtuvėje, gaminimą paversite maloniu ir lengvu užsiėmimu.

Vilma Juodkazienė sako, kad prieš įsigyjant naujus virtuvinius reikmenis, verta apgalvoti savo kasdienius gaminimo įpročius.

„Planuojant atsinaujinti virtuvės reikmenis, vertėtų pagalvoti apie tai, ką dažniausiai gaminate, taip pat kokiam kiekiui žmonių. Jei kasdien ruošiate troškintą ar garuose pagamintą maistą, turbūt neverta turėti daug keptuvių. O jei visas šventes dideliam būriui svečių rengiate savo namuose, tuomet praverstų daugybę skirtingų funkcijų galintis atlikti virtuvinis kombainas“, – teigia V. Juodkazienė ir dalijasi 10 pagrindinių reikmenų, kuriuos verta turėti savo namų virtuvėje, sąrašu.

10 svarbiausių virtuvės įrankių ir indų

Keptuvė. Nesvarbu, ar dažniausiai kepate mėsą, blynus ar kiaušinius, namuose verta turėti aukštos kokybės keptuvę. Jos gaminamos iš įvairių medžiagų, tačiau vienomis iš patvariausių yra laikomos nerūdijančio plieno keptuvės. Be to, jos itin universalios – tokiose keptuvėse tinka kepti beveik viską. 

Kombainas su pakeičiamais priedais. Universalusvirtuvinis kombainas yra ypač patogus virtuvės įrankis. Jis ne tik palengvina maisto ruošą, bet ir padeda sutaupyti laiko. Juo galima greitai susmulkinti sūrį ir daržoves, per kelias minutes paruošti paštetus, užtepėles ar humusą.

Virtuviniai peiliai. Viso peilių rinkinio reikia ne visiems, dažniausiai virtuvėje užtenka turėti vieną ar du, svarbu, kad peiliai būtų tvirti ir kokybiški. Aukštos kokybės virtuvinis peilis pasižymi geru svorio balansu ir yra patogus laikyti. Geriausias būdas tokį peilį prižiūrėti – plauti po karštu vandeniu su trupučiu neabrazyvinio indų ploviklio ir nusausinti rankšluosčiu. Svarbiausia, gerų peilių neplauti indaplovėje ir bent kelis kartus per metus reguliariai pagaląsti.

Stiklinių dubenų rinkinys. Skirtingų dydžių stikliniai dubenys yra itin universalūs. Stiklas – lengvai prižiūrima medžiaga, kuri ir paprastai išsivalo, ir gerai atrodo. Todėl tokiuose dubenyse galima ne tik paruošti tešlą, padažą ar mėsos marinatą, bet ir juose tiekti maistą, pavyzdžiui, salotas, mišraines ar užtepėles.

Matavimo puodeliai ir šaukšteliai. Virtuvėje verta turėti matavimo indų – jų dažnai prireikia ruošiant konditerinius gaminius, kai tikslumas yra itin svarbus. Rekomenduojama turėti skirtus matuoti tiek skystus, tiek birius produktus. Jei nenorite apsikrauti, tuomet galite įsigyti virtuvines svarstykles – šiuolaikinės gali pasverti ir gramus, ir mililitrus.

Skaitmeninis termometras. Kalbant apie tikslumą,kepsnių mėgėjams būtina turėti skaitmeninį termometrą. Juo galėsite pamatuoti vidinę mėsos temperatūrą, jos neperpjaudami ir išsaugodami sultis. Mėsos pailsėjimas yra labai svarbi gaminimo proceso dalis, o jos pjaustymas gali sutrikdyti šį procesą.

Medinis šaukštas. Tvirtas medinis šaukštas yra nepamainomas pagalbininkas virtuvėje. Juo, dėl natūralių nelimpančių savybių, maišyti galima viską – nuo tešlos ar troškinio iki uogienių. Tik svarbu atsiminti, kad tokio šaukšto nerekomenduojama plauti indaplovėje.

Daržovių skustuvas. Daržovių skustuvu galima ne tik nulupti, bet ir supjaustyti daržoves, neturint specialios pjaustyklės. Jis itin tinka, kai prireikia beveik perregimų svogūnų gabalėlių arba itin plonai susmulkintų daržovių salotoms ar patiekalų dekoravimui. Be to, skustuvu taip pat lengva pašalinti vaisių, pavyzdžiui, braškių, kotelius.

Bambukinės pjaustymo lentelės. Tam, kad maistas būtų saugus, namuose rekomenduojama turėti dvi pjaustymo lenteles: vieną, skirtą žaliai mėsai, kitą – vaisiams ir daržovėms.Bambukinės pjaustymo lentelės yra natūraliai antibakterinės ir tvarios. Tinkamai prižiūrimos, jos tarnauja itin ilgai, be to, patogu tai, kad tokias lenteles galima naudoti ir užkandžių serviravimui.

Sandarūs maisto laikymo indai. Sandarūs maisto laikymo indai sutaupo virtuvėje vietos, atrodo tvarkingai ir estetiškai. Juose galima laikyti ryžius, makaronus, miltus, užkandžius ir prieskonius. Šie indai taip pat padės produktus ilgiau išlaikyti šviežius.

Parašykite komentarą