Įdomybės

Veganiški lašiniai, Kauno marių krevetės, agurkų rasalo perlai – tokia lietuviška egzotika laikinojoje sostinėje lepinti degustacijos svečiai

“Pasitikiu Raimundu, tad labai nustebau, kai, man, nevalgančiai mėsos, jis primygtinai pasiūlė paragauti … lašinių”, – apie” virtuvės šefo Raimundo Dambrausko eksperimentus pasakojo svetingumo komplekso “Monte Pacis” šeimininkė Indra Ramanauskienė.

Pasitikėjimas, anot jos, nedingo, nes paaiškėjo, kad vadinamieji lašiniai – šimtu procentu veganiški, pagaminti iš riešutų.

“Į mūsų virtuvę vis atkeliauja kažkas neįprasto ir dažnai tai būna susiję su Lietuva. Vėrėme tarsi karolius šiuos egzotiškus virtuvės šefo sprendimus, kol supratome – tokios gėrybės vertos atskiro dėmesio”, – pasakojo I. Ramanauskienė.

Būtent vaisingos kokybiškų vietinių, lietuviškų produktų, autentiškų receptų paieškos, modernėjančios technologijos bei daug pasaulio “išragavę” žingeidūs lietuviai padiktavo vasarišką ketvirtadienio vakarą Pažaislyje, beveik 100 metrų ilgio Liepų alėjoje vykusios egzotiškos degustacijos temą. Pasak svetingumo komplekso „Monte Pacis“ šefo R. Dambrausko, į gerus restoranus einama ne tik skaniai pavalgyti, bet paragauti ką nors nauja, neįprasta.

Egzotišką temą papildė itin netikėto skonio lietuviškame ūkyje užaugintų sraigių ikrai, o vainikavo visai netoli nuo Pažaislio vienuolyno, kur veikia restoranas “Monte Pacis”, Kauno marių pakrantėje užaugintos … krevetės. Kūrybiškai komandai beliko pagrindiniams ingredientams sukurti “papuošalus” – taip gimė agurkų rasalo perlai, vienuolyno darže užaugintų melisų aliejus, šeivamedžio žiedų kremas, levandų ledai.

“Tokią vakarienę rengėme pirmą kartą, bet, iš to, kaip reagavo žmonės, ji taps mūsų meniu aksesuaru”, – sakė I. Ramanauskienė.

Parašykite komentarą