Žmonės

Tarptautinę cepelinų dieną modelis Solveiga Mykolaitytė papasakojo, kaip mėgaujantis lietuvišku maistu išsaugoti figūrą

Vasario pirmąją sekmadienį švenčiama tarptautinė cepelinų diena. Apie ją, meilę lietuviškai virtuvei ir kulinarinius nuotykius kaunoaleja.lt kalbasi su vienu žinomiausių Lietuvos modelių Solveiga Mykolaityte, sutikusia sudalyvauti “Bernelių užeigos” iššūkyje bei namuose pasigaminti didžkukulius. 

Ar įprastai gamini namuose cepelinus?

Neee, pirmas kartas! Pas mane virtuvėje dažniau karaliauja itališka, ispanų, azijos, graikų, meksikiečių virtuvė, bet aš cepelinus myliu! gal tiesiog pati niekada nebandžiau, nes visuomet būdavo paprasčiau užsukti pavalgyti kažkur 🙂 Be to, tai mano vaikystės patiekalas, nes tėtis, kiek atsimenu, visuomet mėgdavo virto cepelinus ir su varške, ir su mėsa 🙂 Tai man yra jaukumo ir šeimos patiekalas 🙂

Ar mėgsti lietuvišką virtuvę?

Lietuvių virtuvė daugiausiai yra bulvės ir mėsa. O bulves aš labai mėgsta, mėsą irgi kartais 😃 Kugelį va labai!

Gal pameni kokią smagią istoriją, su ja susijusią?

Mano sesės vyras vokietis ir jis dievina cepelinus. Pirmą kartą jų ragavo Lietuvoje ir visuomet atvykęs į mūsų šalį traukia ieškoti cepelinų. Kai jis mokinosi lietuvių kalbos, visuomet kai tik užsukdavome į restoraną, padavėjai sakydavo – aš cepelinas 😃
Suprask- aš norėčiau cepelinų.

Visi sako, kad lietuviškas maistas riebus ir nuo jo auga svoris, ar modeliams jis – tabu?

Man tabu nebūna, tiesiog reikia suprasti sąmoningai kiek, kur, kaip ir kada jo reikia valgyti. Atsisakyti nereikia nieko, galima tiesiog apriboti. Aš esu už sąmoningą valgymą ir galvojimą kada, kaip ir kiek valgau.
Jeigu kasdien prieš miegą valgysi tik cepelinus, tai žinoma, jog ateis diena, kai vieną dieną pabudus suprasi, jog pavirtai į cepeliną 😃

Parašykite komentarą