Jūsų atstovaujama advokatų profesinė bendrija TRINITI JUREX yra parengusi oficialią išvadą dėl „Dėl žaidimo „Laimėk mašiną“ atitikties teisės aktų reikalavimams“. Ar kada nors anksčiau teko nagrinėti panašią situaciją? Konkrečiai tokia tai buvo pirma, tačiau panašių būta. Kol kas, nesigilinant į daug emocijų visuomenėje sukėlusias situacijos detales, bet išnagrinėjus visas faktines aplinkybes kokias pagrindines išvadas padarėte? […]
Naudinga žinoti
Psichologė pataria: kaip išvengti vaikų keliamų scenų apsipirkinėjant?
Krentantis ant žemės ir garsiai rėkiantis vaikas parduotuvėje – dažna tėvų baimė. Tačiau didelės vaikų užgaidos gali ne tik iššaukti nemalonias situacijas viešumoje, bet ir išbalansuoti santykius šeimoje. Tad vaikų psichologė paaiškina, kaip elgtis, kai vaikų norai „prispaudžia prie sienos“ ir kertasi su šeimos finansiniais sprendimais. Skaitmeninių finansinių paslaugų įmonės „Credit24“ Klientų patirties valdymo vadovė […]
Tyrimas: 1 iš 5 lietuvių slaptažodį nulaužti užtruktų iki 10 sekundžių
Metai iš metų atliekami saugumo internete tyrimai rodo tą pačią bėdą – žmonės savo paskyroms apsaugoti naudoja apmaudžiai silpnus slaptažodžius, be to juos keičia – retai. Ši problema ypač suaštrėjo pandemijos metu, mat darbas iš namų padidino duomenų apsaugos ir privatumo grėsmes. Vis dar dažnai naudojami slaptažodžiai, kurie įtraukia asmeninę informaciją, pavyzdžiui, asmens vardą arba […]
Maisto tinklaraštininkė pataria, kaip Benedikto kiaušinius pagaminti iš pirmo karto
Jau nuo seno įvairiai paruošti kiaušiniai yra vienas populiariausių pusryčių patiekalų. Tad nenuostabu, kad ir iš JAV atkeliavę garsieji Benedikto kiaušiniai labai greitai tapo vėlyvųjų pusryčių pažiba. Visgi dažnas yra įsitikinęs, kad šį patiekalą gaminti gali tik patyrę kulinarijos virtuozai. Maisto tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė Gabrielė Žutautaitė tikina, kad tinkamai pasiruošus tokius pusryčius pasigaminti galima vos […]
Minkšta ir sultinga vištienos krūtinėlė: 5 patarimai, kaip ją pasigaminti namuose
Vištienos krūtinėlę dažnas mėgsta dėl vertingų maistinių savybių ir lengvo paruošimo. Švelnus skonis taip pat leidžia ją derinti su įvairiausiais ingredientais ir atrasti daugybę skirtingų patiekalų. Tačiau ši mėsa greitai praranda drėgmę, tad neretai pagaminta ji tampa kieta ir sausa. Maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi penkiais patarimais, kaip paruošti sultingą vištienos krūtinėlę namuose. Palaikykite sūdytame […]
Projektas „Operacija ŠEIMA“ tęsiasi. Rugsėjį bibliotekoje – dvi psichologų paskaitos tėvams ir kūrybinės dirbtuvės šeimai
Kauno apskrities viešoji biblioteka tęsia projekto „Operacija ŠEIMA“ veiklas! Šeimas vėl kviečiame į turiningus ir kūrybingus šeštadienio susitikimus. Tegul šeštadienis būna ta diena, kai su visa šeima galėsite nuveikti šį tą naujo ir naudingo – dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, edukaciniuose užsiėmimuose, susitikti su populiariais vaikų rašytojais arba klausyti „Paramos centro vaikams“ specialistų paskaitų tėvams! Rugsėjo 12 […]
Maisto ekspertė pataria, kaip pasigaminti sveikesnę uogienę
Kaip manote, ar galima pagaminti uogienę be cukraus? Maisto ekspertė Vilma Juodkazienė sako, kad ne tik galima, bet ir rekomenduotina. Pakeitę cukrų kitais natūraliais priedais ne tik mėgausitės sveikesne, bet ir skanesne bei kvapnesne uogiene. Ką į puodą dėti vietoje cukraus ir kokias uogas pasirinkti – patarimais dalijasi maisto ekspertė. Atidžiai atrinkite uogas Norėdami paruošti […]
Ryžiai – ne tik garnyrui: 3 pasaulio skonių įkvėpti receptai pagal maisto tinklaraštininką
Ryžiai – tai paprastas, universalus ir pigus grūdas, maitinantis daugiau nei pusę viso pasaulio gyventojų. Tačiau jis ne mažiau populiarus ir Lietuvoje – jie atsiduria daugelio pirkėjų krepšeliuose. „Tačiau lietuviai dažniausiai ryžius renkasi tik garnyrui šalia kepsnio ar šašlyko. O visai be reikalo. Nors ryžiai puikiai papildo bet kokį patiekalą, jie nebūtinai turi užimti tik […]
Kelionė su kemperiu: 5 patarimai
Galimybė keliauti sau priimtinu tempu, po ranka turėti ne tik visus reikiamus daiktus, bet ir nakvynės vietą – tuo dažną patraukia atostogos su kemperiu. Pastarosios dar labiau išpopuliarėjo šiemet, kai atsirado daugiau neapibrėžtumo dėl kelionių lėktuvais, autobusais ar traukiniais. Kemperių nuomotojai skaičiuoja, kad šią vasarą kelis kartus padaugėjo norinčių išsinuomoti tokią transporto priemonę, išskirtinis laukia […]
Miško gėrybės – grybai: kaip džiovinti ir kur laikyti?
Džiovinimas – vienas paprasčiausių ir veiksmingiausių konservavimo būdų. Tačiau norint šiuo būdu išsaugoti miško grybų skonines ir maistines savybes, reikėtų nepamiršti kelių svarbių taisyklių. Kokiu būdu ir kaip teisingai paruošti grybus žiemai atsako maisto ekspertė Vilma Juodkazienė. Džiovinti ar marinuoti? Džiovinti tinka įvairūs miške randami grybai. Ypač dažnai šiuo būdu apdorojami baravykai, raudonviršiai, lepšiai, kurie vėliau […]