Panašūs straipsniai
Žuvies augintojai paaiškino, kodėl žiemą karpiai būna patys skaniausi
Lietuvoje užauginta gyva žuvis prieš šv. Kalėdas tampa itin paklausi – lietuviai nuo seno ant šventinio stalo įpratę dėti keptą karpį ar farširuotą lydeką. Žuvininkystės ūkių atstovai teigia, kad iš tvenkinių į parduotuves pristatomi gyvi karpiai būtent žiemos periodu pasižymi geriausiomis skonio savybėmis ir maistinių medžiagų balansu. „Kasmet gruodžio mėnesį parduodame 2–3 kartus daugiau gyvų […]
Popietė “Naujos vizijos”
Girstučio kultūros rūmuose Kovo 11-osios g. 26, Kaune, spalio 27 d., šeštadienį, 16 val. kviečiame į dailininko Viliaus Ksavero Slavinsko naujausią tapybos parodos „Naujos vizijos“ pristatymo popietę. Paroda „Naujos vizijos“ panardins stebėtoją į siurrealią erdvę, perpinančią sąmonę su pasąmone, gyvenimą su sapnu, tikrovę su vizija. Įvairiapusiškai interpretuodamas vaizduojamus objektus ‒ haliucinacines pasąmoninio pasaulio būtybes ‒ autorius savo kūryboje […]
Netradicinio pesto padažo receptai: atsargas žiemai kaupkite pavasarį
Bazilikų lapeliai, skrudinti riešutai, kietasis sūris ir tyras alyvuogių aliejus – puikiai pažįstamas derinys pesto padažo mėgėjams. Tačiau šis visiems gerai žinomas itališkas padažas gali būti gaminamas iš įvairiausių kitokių ingredientų. Mėgstantiems eksperimentuoti prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė pataria, kaip pasigaminti netradicinį pesto iš šviežiai sužaliavusių augalų darže ir primena, kad pavasaris – geriausias metas […]