041107
Naudinga žinoti

Gardus ir lengvai paruošiamas desertas Velykoms

Paprasto, bet labai skanaus deserto, paruošiamo iš lavašo, varškės, kiaušinių ir uogų, receptu pasidalijo Centrinio Kauno turgaus prekybininkė Rita. Jis ypač tiks kuklesnei karantino Velykų šventei.

Velykos šiemet bus kitokios. Visas dienas namuose, be svečių, tik su pačiais artimiausiais žmonėmis. Ne vienam kyla klausimas ką ir beruošti, ar apskritai stengtis kai tokia situacija. O gal visai nešvęsti?

Su tokiais klausimais dažnai susiduria ir prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusio Centrinio Kauno turgaus prekiautojai.
„Žmonės gana nusivylę, kad viskas taip susiklostė. Tėvai, vaikai atskirti, į svečius nuvažiuoti negalima. Bet mes sakom, šventę pirmiausia dėl savęs darom, tai nepergyvenkit. Yra buvę ir blogiau – ir karų ir marų“, – kalbėjo pieno produktus parduodanti Rita.

Ji ir daugelis kitų kalbintų prekiautojų papasakojo, kokius paprastesnius patiekalus pasigaminti. Be to, atkreipia dėmesį ir į pliusus, kad nereiks tiek daug laiko virtuvėje praleisti, prašmatnių patiekalų ruošti.

„Galima paprastai, bet ne prastai. Kadangi daug desertų, pyragų gaminama su jogurtu ar varške, dažnai klausia manęs kokį čia lengvesnį desertą pagaminti Velykoms, nes tik savi, svečių nebus.

Turiu tokį labai gerą receptą labai paprastai ir greitai pagaminamą, bet labai gardų.

Įdedu varškės ir siunčiu į vaisių ir daržovių skyrių šviežių uogų, taip pat į duonos skyrių – lavašo. Dar reikia kiaušinių, irgi čia galima gauti jei nėra namie. 15 minučių darbo, į orkaitę ir viskas, puikus pyragas garuoja“, – sakė prekiautoja.

Saldus lavašo desertas su varške ir uogomis. Jums reikės:

Vieno lavašo
250 g varškės
2 kiaušinių
1 kiaušinio trynio
1–2 šaukštų cukraus
Apie 50 g mėgstamų uogų
Apie 40 gramų graikinių riešutų
Keleto lašelių vanilės

Gaminimas

Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Cukraus dėkite pagal tai, kaip saldžiai mėgstate. Įdėjus vieną šaukštą su kaupu, skonis bus labiau neutralus, o du šaukštai padarys patiekalą išties saldų.
Tada į gautą masę įdėkite uogas ir vanilę. Uogos gali būti įvairiausios – mėlynės, šilauogės, avietės, braškės. Dar šiek tiek pamaišykite ir tepkite ant lavašo, tada jį susukite. Susuktą aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite sutrupintais riešutais ir šaukite iki 180 laipsnių įkaitinton orkaitėn. Po 20 min. jūsų nuostabus desertas jau garuos ant stalo. Skanaus!

Šaltinis: Prekybos miestelis „Urmas“

Parašykite komentarą