2020 05 23 LUXURY by Inga Budriene Nuotr. aut. Ignas Gaižauskas 31
Žmonės

Alyvom kvepiantį vakarą surengusi Inga Budrienė: „Aš rizikuoju kasmet“

„Alyvos dažniausiai sužydi trečiąją gegužės savaitę. Būtent tuo laiku jomis dekoruoju vestuves arba planuoju savo mokymus. Tiesa, rizikuoti tenka, nes, pavyzdžiui, pernai ryškiomis spalvomis mus džiugino daug anksčiau. Tad, sulaukus nepalankių orų – karšto arba per vėsaus pavasario, šventės planą gali tekti pakeisti kardinaliai“, – sakė vienos dienos mokymus apie tai, kaip alyvomis dekoruoti arkas, surengusi Inga Budrienė.

Pirmą kartą alyvomis vestuves ji dabino prieš aštuonis metus. Tąkart savo gyvenimo puotą surengė „AJ šokoladas“ savininkas Algimantas Jablonskas ir jo išrinktoji Erika. Namų kieme vykusiose iškilmėse violetiniai ir rožiniai žiedai skleidėsi ant arkos, vaišių stalų, sūpuoklių.

„Šįkart su mokinėmis papuošėme tris arkas ir vakarienės stalą. Pats dekoravimo darbas truko apie šešias valandas, bet gėles iš anksto dar reikėjo tinkamai paruošti“, – pasakojo savo restorano „Briedžių medžioklė“ kiemelyje puotą, kurioje vaišintasi iš Šri Lankos kilusio virtuvės šefo Dilano Dampella Gamage ruoštais patiekalais, surengusi I. Budrienė.

Ji su šypsena sakė pažįstanti ne vieną kaimyną, kurio kieme gausiai žydi alyvos. Tūkstančius žiedų jai nekainuoja, nes šių kvapnių medžių augintojai žino – teisingai nuskynus augalus, kitąmet jie savo grožį dovanos dar gausiau.

Alyvos visada renkamos dieną prieš šventę. Pasak praktiniams mokymams vadovavusios floristės Ritos Bagdzevičiūtės, svarbu tinkamai paruošti jų kotus, kad augalai gautų kuo daugiau vandens. Siekiant sukurti įspūdį ir žieduose kuo ilgiau išsaugoti gyvybę, yra pašalinami lapai.

„Darbo yra daug, bet rezultatas džiugina. O alyvų kvapas… Jis kerintis, užburiantis, nustelbiantis visus, net garsiausių parfumerių sukurtus kvepalus“, – sakė I. Budrienė.

Mokymus pradedančioms dekoratorėms švenčių planuotoja rengia kelis kartus per metus. Jie jau vyko Lietuvoje, Maljorkoje, Dubajuje, Ibizoje.

 

 

Parašykite komentarą