2020 07 18 Aludarių diena Nuotr. aut. Ignas Gaižauskas 68
Pramogos

Aludarių dienos proga – nealkoholinis alus iš reklamos stendų ir virtuali degustacija: neatsispyrė ir įžymybės

Liepos 18-ąją Kaune jau tradicija tapusi „Volfas Engelman“ organizuojama Aludarių diena stebino svečius išskirtine programa. Daug dėmesio sulaukė tiesiog iš lauko reklamos kolonų miesto centre pilstomas nealkoholinis alus, bravoro kiemelyje vykusi šventė ir virtuali degustacija, kurią stebėjo daugiau nei 130 tūkst. žmonių, tarp jų – puikiai žinomi Lietuvos pramogų ir verslo atstovai.

Nealkoholinis alus – iš reklamos kolonų

Renginio metu miestiečiai ir Kauno svečiai buvo vaišinami nealkoholiniu šviesiuoju ir vyšnių kriek alumi, tačiau šįkart kiek neįprastu būdu – alus pirmą kartą Lietuvoje bėgo tiesiog iš miesto centre įrengtų reklamos kolonų. Išskirtinė šventės pramoga sulaukė didžiulio žmonių susidomėjimo.

Išskirtinė renginio dalis – nacionalinė degustacija

„Po ilgoko karantino mums visiems smagu susitikti gyvai renginyje, tačiau dėl ribojamo dalyvių skaičiaus nusprendėme suorganizuoti ir nacionalinę degustaciją internetu. Karantino metu rengėme panašią nedidelę virtualią degustaciją, ir ji sėkmingai pavyko, taigi nusprendėme idėją paversti nacionaline“, – teigia Kaune esančio bravoro vadovas.

Virtualią degustaciją vedė ilgametę patirtį turinys aludariai – Petras Sadovskis ir Giedrius Valančius. Jos metu dalyviai sužinojo ne tik daugybę įdomių faktų apie alų, jo gamybą ar kaip reikia degustuoti šį gėrimą, bet ir su kokiu maistu atitinkamas jo rūšis derinti.

Iš viso degustacijos tiesioginę transliaciją su nuoroda stebėjo 30,5 tūkst., per „Facebook“ – 103 tūkst., o per „Youtube“ kanalą – daugiau nei tūkstantis žmonių. Nacionalinėje nealkoholinio alaus degustacijoje virtualiai dalyvavo ir Ieva bei Rolandas Mackevičiai, Dovilė Filmanavičiūtė, Ignas Lialys, Žygimantas Gečas ir Urtė Mikelevičiūtė.

Šventėje – trys koncertai ir kitos pramogos

Aludarių dienos teatralizuotas istorinių automobilių kortežas su aktoriais ir Viktoru Diawara-Vee pasirodymą pradėjo Vienybės aikštėje, neaplenkė Rotušės ir Nepriklausomybės aikštės, stebino ir džiugino Kauno gatvėmis vaikščiojančius žmones. Kortežo maršrutą vainikavo simbolinis šventinės statinės atkimšimas ant renginio scenos ir sveikinimo žodžiai aludariams.

Programos dalimi tapo ir „Kitokie pasikalbėjimai“ – humoristas Mantas Bartuševičius kalbino rašytoją Aidą Puklevičių. Iš viso aludarių dienoje pasirodė ir savo muzika džiugino trys grupės: „Strings of Earth Orchestra“, „Biplan“ ir Mantas Jankavičius su grupe. Atlikėjų pasirodymus vainikavo muzikinis „Bliko“ fejerverkas ir dūzgės su DJ Erich ir Seržu (saksofonas).

„Nors ir kiek neįprastomis sąlygomis, tačiau puikiai pavyko suorganizuoti šventę kauniečiams ir miesto svečiams, neabejoju, kad susitiksime ir kitais metais. Mūsų šventės tikslas – ne tik paminėti Tarptautinę aludarių dieną ir dovanoti šventę Kaunui, bet ir kurti džentelmenišką alaus vartojimo kultūrą, parodyti, jog galime švęsti kultūringai. Dėkoju visiems dalyvavusiems ir komandai už profesionalų ir nuoširdų darbą – be jūsų tokia šventė neįvyktų“, – sako M. Horbačauskas.

 

Parašykite komentarą