Asta Daminaitė 8 of 11
Žmonės

Savo kurtų paveikslų niekam nesutinkanti parduoti Asta Daminaitė tapyba susidomėjo neįprastomis aplinkybėmis

Pasižvalgyti į Birštone įsikūrusios Astos Daminaitės kūrybą, eksponuojamą meno bei mados salone „Butikas“, vis dažniau užsuka ne tik kurorto gyventojai, bet ir jo svečiai. Kai kurie pasigrožėti ant drobės tikroviškai pavaizduotomis Lietuvos pievomis ar užsienio miestais, į ant mineralinio vandens klodų įsikūrusį miestelį atvyksta specialiai, neturėdami kitų tikslų. Tiesa, daugelis besižavinčiųjų ramybę skleidžiančiais paveikslais nė nežino, kad jų autorė – pati galerijos savininkė.

„Tapau maždaug septynis metus. Šiek tiek mokiausi piešimo technikos pas profesionalus. Bet savęs jokia išskirtine menininke nelaikau. Atvirkščiai. Neabejoju, kad piešdama padarau ir klaidų, o ekspertai rastų ką pakritikuoti. Bet man tai nėra svarbu. Tiesiog noriu kurti tokius darbus, kuriuos matant dominuotų ne vaizdas, o jausmas“, –  pasakojo meno ir mados salono „Butikas“ įkūrėja Asta Daminaitė.

Kūrėja laikosi ir kelių taisyklių – nepiešti būnant blogos nuotaikos, skirti tam tiek laiko, kiek reikės ir kol kas neparduoti paveikslų.

„Savo darbus tik dovanoju. Artimiesiems, draugams, bičiuliams. Gal kažkada tai pasikeis, bet dar ne dabar“, – pasakojo autorė.

A.Daminaitė tapyba susidomėjo tuo laiku, kai rūpinosi nuosavų namų interjeru. Ieškodama erdvėms paveikslų, ji nerado tokių, kurie suvirpintų širdį, būtų artimi.

„Nenorėjau į savąją kasdienybę įsileisti man nepriimtinos energijos. Būtent tuomet ir pajutau didžiulį vidinį poreikį piešti. Pirmuosius darbus, kur pavaizduotos pienės bei moteris – drugelis, turiu iki šiol“, – sakė pašnekovė.

Dabar jos dėmesyje – garsūs pasaulio miestai. Tiksliau – jų akcentai. Neseniai baigusi piešti Veneciją, A. Daminaitė patikino –  dabar Barselonos eilė. Paklausta, kurį Lietuvos miestą ji perkeltų ant drobės, kūrėja paaiškino besižavinti Kaunu, jo senamiesčiu, turtinga istorija.

Mato, Luko ir Elijaus mama pastebi, kad tapyba domina ir abu jaunėlius. Tik vienas Astą kopijuoja, o kitas paišo tai, kas įdomu jam.

Tiesa, paveikslai – ne vienintelė priežastis, dėl kurios į Birštono „Butiką“ užsuka žmonės ir iš mūsų šalies didmiesčių. Čia ne vieną mados gerbėją traukia Italijos, Vokietijos, Danijos, Lenkijos, Lietuvos dizainerių kūryba.

„Šįmet labai daug kas domisi tvarios mados pavyzdžiais. Žinoma, jau daugelį metų žmonės atkreipia dėmesį į audinius, iš kurių yra pasiūti drabužiai. Noras turėti tikrą, rankų darbo daiktą dominuoja visose srityse ir yra netgi svarbesnis net už siekį įsigyti kažką būtent iš naujos kolekcijos“, – sakė A. Daminaitė.

Parašykite komentarą