suolis. arasiutas
Karyba

Lietuvos karininkas atliko 9000-ąjį šuolį parašiutu

Lietuvos kariuomenės Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos Parašiutinio rengimo centro viršininkas majoras Audrius Miečius gegužės 27 d. pratybų metu Pajuosčio aerodrome (Panevėžio r.) atliko savo 9000-ąjį šuolį parašiutu. Karininkas yra atlikęs daugiausia šuolių ne tik Lietuvos kariuomenėje, bet ir yra vienas iš rekordininkų tarp lietuvių parašiutininkų.

Šuolio metu simboliškai dalyvavo devyni instruktoriai. Visi kartu atlikę šuolį kariškiai, tarp kurių buvo ir Lietuvos kariuomenės mokyklos vadas pulkininkas Egidijus Karvelis, pasveikino mjr. A. Miečių su rekordiniu šuoliu, atlikdami laisvojo kritimo derinį „Žvaigždė”. Karininkas taip pat džiaugėsi, kad drauge su juo jubiliejinį 9000-ąjį šuolį atliko kitas jo auklėtinis – vyresnysis eilinis Algirdas Škėrys.

Majoras A. Miečius pirmąjį šuolį parašiutu atliko 1981 m.  Pociūnų aerodrome, tuometiniame Kauno aviacijos sporto klube. Jau 1982 m. jis pateko į Lietuvos parašiutininkų rinktinę, 1990 m. tapo Nepriklausomos Lietuvos parašiutų sporto rinktinės vyriausiuoju treneriu. Besikuriančiai Lietuvos kariuomenei prireikus profesionalių parašiutininkų, 1991 m. rugpjūčio 1 d. karininkas įsiliejo į jos gretas. Tarnybą pradėjo Krašto apsaugos departamento Mokomajame junginyje, kur ėmė gilintis į karinių  šuolių specifiką ir subtilybes.

Karininkas daug kartų dalyvavo įvairiose parašiutinio sporto varžybose, daugiau kaip 10 kartų yra tapęs Lietuvos čempionu. 2007 m. A. Miečius pagerino šalies tiksliojo nusileidimo rekordą – 11 kartų iš eilės pataikė į 3 cm skersmens centrą (pasaulio rekordas – 12 kartų CISM (angl. Conseil Internationale du Sport Militaire). Majoras taip pat yra įvaldęs tikslųjį nusileidimą, laisvojo kritimo derinius, šuolius su orlente, Para-ski, išbandęs laisvojo stiliaus, laisvojo skrydžio bei šuolius sparnuotu kostiumu. Mjr. A. Miečius yra tarptautinės kategorijos teisėjas, vienas iš labiausiai patyrusių parašiutinio rengimo instruktorių Lietuvoje. Karininkas geba puikiai perteikti savo žinias ir patirtį parašiutininkams – jo vadovaujama Lietuvos kariuomenės komanda daugelį metų laimi prizines vietas tiksliojo nusileidimo (desantinio tikslumo) šuolių rungtyje tarptautinėse varžybose Europoje.

Lietuvos kariuomenės mokyklos informacija ir nuotraukos

Parašykite komentarą