krepsinis
Sportas

Rinktinės renkasi į stovyklą

Dėl pasaulyje išplitusios koronaviruso pandemijos nukėlus olimpinės atrankos turnyrą ir pačias olimpines žaidynes, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vasarą vis tiek rinksis į pasiruošimo stovyklą.

Liepos 10-25 dienomis Dariaus Maskoliūno auklėtiniai sportuos Palangoje, o treniruočių stovyklos pabaigoje turėtų sužaisti ir kelias kontrolines rungtynes. Šiuo metu dar derinamos rungtynės su galimais varžovais, o į stovyklą kviečiamų 15-16 žaidėjų sąrašas bus paskelbtas vėliau.

„Ačiū Lietuvos krepšinio federacijai už tokią suteiktą galimybę. Žaidėjai jau tikrai yra pasiilgę kamuolio ir darbo treniruočių salėje. Jiems tai bus gera galimybė pasiruošti sezonui ir tuo pačiu geriau pažinti rinktinės žaidimo sistemą bei pasiruošti artėjantiems „langams“ bei olimpinės atrankos turnyrui“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas.

Po šios stovyklos, liepos 27 – rugpjūčio 9 dienomis, Druskininkuose stovyklaus ir Manto Šerniaus vadovaujama Lietuvos moterų krepšinio rinktinė, kuri ruošis Europos čempionato atrankos rungtynėms su Serbijos ir Albanijos rinktinėmis.

„Labai smagu, kad federacija parodė tokią iniciatyvą ir suteikė sąlygas dirbti. Tai bus puiki proga išnaudoti laiką tikslingai ir ruoštis artėjančioms Europos čempionato atrankos rungtynėms. Žaidėjos galės sustiprinti tarpusavio ryšį bei pasiruošti sezono kovoms. Planuojame, kad šioje stovykloje dalyvaus 16-a krepšininkių“, – teigė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyr. treneris Mantas Šernius.

„Dėl pasaulį sukausčiusios pandemijos ir nukeltų turnyrų, Lietuvos rinktinės liko be pasiruošimo stovyklų ir oficialių rungtynių. Visgi, dedame visas pastangas, kad būtų suorganizuotos treniruočių stovyklos, treneriai ir žaidėjai turėtų galimybę skirti laiko žaidimo gerinimui, o krepšininkai ir krepšininkės tuo pačiu pasiruoštų artėjančiam sezonui. Planuojame panašias stovyklas ir kelioms jaunimo rinktinėms bei tikimės, jog pavyks suderinti kontrolines rungtynes ir joms“, – sakė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Artimiausios oficialios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynės vyks lapkričio 26 dieną, kai lietuviai namuose priims Danijos krepšininkus, o lapkričio 29 dieną – Belgijos rinktinę. Tai bus Europos čempionato atrankos turnyro rungtynės.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Europos čempionato atrankos turnyrą pratęs lapkričio 12 dieną namų rungtynėse su Serbijos rinktine, o lapkričio 15 dieną laukia dvikova išvykoje su Albanijos komanda.

Parašykite komentarą