VR Lietuva Prancūzija 20190907 164
Sportas

2022-uosius metus bus siūloma skelbti krepšinio metais

2022-uosius metus bus siūloma skelbti krepšinio metais. Būtent kitais metais Lietuvos krepšinis minės savo šimtmetį, nes 1922 metų balandžio 23 dieną Kaune įvyko pirmosios rungtynės tarp LFLS (Lietuvos fizinio lavinimo sąjungos) komandos ir laikinosios sostinės rinktinės, jas rezultatu 8:6 laimėjo LFLS. Tais pačiais metais surengtos Lietuvos moterų krepšinio pirmenybės.

„Tokia mintis kilo bendraujant kartu su pirmojo Lietuvos krepšinio muziejaus įkūrėju Leonu Karaliūnu. Džiugu, kad mūsų sumanymas liko išgirstas“, – teigė vienas iš idėjos autorių Algirdas Vaicekauskas.

Tokį Seimo nutarimo projektą parengė ir registravo penki Seimo nariai. Autoriai pabrėžia, kad krepšinis sovietų okupuotoje Lietuvoje turėjo didesnę reikšmę nei tik sporto varžybos, jis taip pat skatino tautos pasipriešinimo dvasią.

„Džiaugiamės, kad gimė tokia idėja. Tai būtų tikrai gražus ir išskirtinis būdas paminėti Lietuvos krepšinio šimtmetį. Lietuvos krepšinio federacija iš savo pusės daro namų darbus: ruošiama dokumentika, knyga apie krepšinio šimtmetį, taip pat planuojame prie Kaune iškilusių „Krepšinio namų“ pagerbti ir įamžinti 100-ą iškiliausių krepšinio žmonių. Dėmesį ir pagarbą mūsų krepšiniui rodo ir Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA), kuri patikėjo Lietuvai organizuoti FIBA Europe Generalinę Asamblėją“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Praėjusiais metais vykusioje FIBA Europe Generalinėje Asamblėjoje buvo pristatyta ir patvirtinta Lietuvos krepšinio federacijos kandidatūra rengti 2022 metų FIBA Europe Generalinę Asamblėją mūsų šalyje.

Svarbiausi Europos krepšinio vadovai ir krepšinio žvaigždės rinksis Lietuvoje bei spręs svarbius krepšinio klausimus per labai reikšmingą Lietuvos krepšiniui sukaktį – 100 metų jubiliejų. FIBA Europe Generalinėje Asamblėjoje dalyvauja 50-ies šalių krepšinio federacijų atstovai.

Parašykite komentarą