ruporas pexel
Miestas Pramogos

2021 neliks be Gatvės muzikos dienos Kaune – registracija prasideda

Džiugi žinia gyvos muzikos mėgėjams – Gatvės muzikos diena grįžta ir įvyks jau šią vasarą. Tradiciškai gegužės mėnesį rengiama Gatvės muzikos diena šiais metais perkelta į liepos 17-ąją, šeštadienį. Organizatorių teigimu, toks sprendimas buvo priimtas dėl šalyje galiojančių karantino apribojimų.

Jubiliejinės 15-osios Gatvės muzikos dienos tema – „Gimė garsas“. Pasak renginio organizatorės Viktorijos Mamontovaitės, šie metai Gatvės muzikos dienai itin svarbūs. „Būtent prieš 14-ką metų Vilniuje gimė pirmieji gatvės muzikos garsai, kurie liepą nuskambės 15-tą kartą visoje Lietuvoje. Šventė jau tapo svarbia ir laukiama Lietuvos muzikos tradicija. Norime garsiai paminėti tą muzikos užgimimą ir toliau auginti jaunąsias muzikantų kartas, kuriems ši šventė neretai – pirmas žingsnis profesionalios karjeros link“, – sakė V. Mamontovaitė.

Liepos 17-ąją dieną apsilankyti Kalniečių parke bei Čečėnijos aikštėje ir muzikuoti kviečiami visi – mėgėjai ir profesionalai, nepriklausomai nuo to, groja roką, popmuziką ar tradicinę muziką. Savo pasirodymo laiką ir vietą atlikėjai registruoti gali jau dabar – svetainėje www.gmd.lt.

Tradiciškai prie šventės kviečiami prisijungti ne tik Vilniaus, bet ir kitų miestų gyventojai. Šventės organizatorių duomenimis, šiuo metu Gatvės muzikos dieną surengti ketina jau 24 Lietuvos miestai ir miesteliai, tarp jų – Kaunas, Panevėžys, Šiauliai bei Klaipėda. Renginio dieną skambės ne tik gatvės,  parkai, bet ir viešasis transportas.

Iniciatyvos autorius Andrius Mamontovas džiaugiasi tebegyvuojančia gatvės muzikos diena ir kviečia užpildyti muzika miestų gatves dar kartą. „Jau keturiolika metų, kaip visų entuziastingai dalyvaujančių dėka gyvuoja Gatvės muzikos diena, kuri šiemet vyks jau penkioliktą kartą. Sunku tuo patikėti. Ačiū visiems, kurie prisidedate prie šios šventės“, – sakė A. Mamontovas.

Gatvės muzikos diena prasidėjo 2007 metais Andriaus Mamontovo iniciatyva, kuomet jis savo draugams elektroniniu paštu išsiuntė kvietimus išeiti į lauką ir groti sostinės gatvėse. Nuo tada ši diena tapo ne tik reikšminga tradicija Lietuvoje, bet išsiplėtė ir į kitas šalis. Per pastaruosius 15 metų Gatvės muzikos dieną savarankiškai suorganizavo Norvegija, Belgija, Ukraina, Rusija, Latvija, Baltarusija, Olandija, Gruzija, Armėnija bei Airija.

Parašykite komentarą