Žmonės

Šimtus apdovanojimų turinčio Vokietijos griliaus čempiono A. Rummel maisto gamybos paslaptimis domėjosi ir žinomi žmonės

“Dalis to, ką sužinojau, dar tą patį vakarą buvo praktiškai išmėginta nuosavoje virtuvėje!”, – po įkvepiančio susitikimo su garsiu šefu Andreas Rummel sakė renginių ir švenčių planuotoja Kristina Kaikarienė.

Ji, kaip ir dešimtys kitų, susidomėjusiųjų maisto gamyba, kovo 6 d. dalyvavo Kaune, “Gastro Siena” erdvėje surengtoje garsus Vokietijos barbekiu virtuozo, šios šalies grilio čempiono, TV laidų vedėjo ir knygų autoriaus Andreas Rummel degustacinėje pamokoje.

K.Kaikarienė ne kartą yra avirai pasakojusi apie aistrą virtuvei, kurioje ruošti šeimai ar draugams įvairiausius patiekalus jai yra vienas malonumas.

Pašnekovė tikino, jog ji žino daugybę gardžių patiekalų receptų, mėgsta improvizuoti ir visada domisi naujovėmis.

“Keli momentai, kuriais vakar pasidalino Andreas, buvo tikrai ypatingi. Smalsu buvo stebėti, kaip jis paprastus ir gana nebrangius ingredientus paverčia dešimtis eurų restorane kainuoti galinčiais gardumynais. Krevečių bei pomidoriukų padažiukas, mėsos suktinukai, grilintas poras… Pastaroji daržovė apskritai buvo pateikta itin netikėtai, o jos skonis buvo stulbinantis”, –  sakė K. Kaikarienė.

Renginyje žinomai moteriai teko ir ypatinga misija – ruošiant kiaulieną, ji tapo dešiniąja A. Rummel ranka.

“Pasiryžau išmokti ir tinkamai paruošti steiką, nes man kol kas tai nepavykdavo. Jau susitariau su profesionalais, sutinkančiais man surengti individualią patarimų sesiją”, – šypsodamasi pasakojo K. Kaikarienė.

Dainininkė ir “Renginių oazės” bendraturtė Viktorija Mauručaitė sakė, jog jai įdomu, kai maistą gamina savo srities profesionalai. Ji patikino degustacijoje sužinojusi daug naujo, ką galės panaudoti ir namuose. Pavyzdžiui, jai patiko A. Rummel sprendimas gaminant naudoti vieną pagrindinį įrankį – kokybišką peilį. Juo virtuvės šefas ir pjaustė produktus, ir vartė juos grilindamas.

“Šįkart ragavau tikrai gomuriui malonaus maisto. Pavyzdžiui, lašišos, gamintos pagal įvairius receptus. Beje, nesu labai didelė jos gerbėja, bet skanautos žuvies ruošimo paslaptis tikrai išmėginsiu ir namuose”, – patikino pašnekovė.

V.Mauručaitė mėgta gaminti, kai užklumpa tam tinkama nuotaika. Aplankius polėkiui ji ieško įdomių receptų, pati kuria ingredientų komponavimo derinius.

“Vertinu įvairų, kokybišką maistą, o jei jis dar ir gumaniškai pagamintas, tuomet diena tikrai pavykus. Bent jau man”, – nuotaikingai pasakojo žinoma dainininkė.

Jos šeima valgo paprastus, laiko patikrintus patiekalus. Jų sąraše yra ir “daktariškai” dešrai, kurios pati Viktorija yra neragavusi jau daugelį metų.

“Dažnai namuose pietaudami ar vakarieniaudami valgome skirtingus patiekalus. Nes tai, kas patinka man, nebūtinai patinka mano šeimynai. Pavyzdžiui, dabar aš eisiu mėgautis salotomis, Artūras – kažkuo mėsišku, o Angela – savo tradicinius makaronais, – sakė V. Mauručaitė, – Beje, jau daugelį metų svajoju apie savo restoraną, tad… negali žinoti. Gal kada nors….”.

Maisto gamybos pamokoje dalyvavęs dainininkas Mindaugas Mickevičius – Mino patikino – viskas, ką paruošė A. Rummel, buvo labai skanu.

“Aš nemėgau  keptos lašišos! Bet tik iki vakar! Šitas šefas – kaip Andrea Bocelli: atrodo, kad dainuoja daug kartų girdėtą klasiką, o skamba taip maloniai, kerinčiai, ypatingai. Tą patį patyriau ir susitikęs su barbekiu virtuozu”, – kalbėjo pašnekovas.

Švenčių planuotoja, restorano bendraturtė Inga Budrienė sakė likusi sužavėta susitikimo su A. Rummel. Žuvį labai vertinanti žinoma moteris buvo nustebinta sužinojusi, kad, ruošdamas lašišą svetys naudoja šieną.

“Tai patiekalui suteikia nenusakomą skonį!“, – neabejojo I. Budrienė.

Ji patikino – dalyvauja ir pati rengia švenčių dekoravimo mokymus, bet yra neabejinga ir maisto ruošimo pamokoms.

Dainininkė Neringa Šiaudikytė pasakojo, kad jai itin patiko A. Rummel pagamintas užkandis – suktinukas su šilta mėsyte ir mėlynaisiais kopūstais.

„Tikrai netikėtas sprendimas, o patiekalą lengva pagaminti. Nemėgstu sudėtingu receptų. Aš jų tiesiog nesugebu paversti realybe. Tai, kas lengvai ir greitai padaroma, man tikrai suteikia džiaugsmo. Gaminti mėgstu tada, kai turiu tam laiko. Manau, kad ateityje tikrai norėtųsi ne vienos asmeninės pamokos su šefu, nes dievinu maistą, man patinka, kai jis atrodo gražiai, estetiškai. Nėra nieko blogiau už tą jausmą, kuris aplanko, kai neskaniai pavalgai. O tai, kas sudėtingai gaminama, nebūtinai yra gardu“, – kalbėjo N. Šiaudikytė.

“Andreas daug keliauja po pasaulį, o jo viešnagės mūsų šalyje laukėme gana ilgą laiką. Jis sutiko maisto ruošimo gurmanams Kaune surengti gyvą pamoką, į kurią galėjo ateiti ne tik profesionalai, bet visi, neabejingi laikui, praleistam virtuvėje”, – sakė Lietuvos grilio ir barbekiu asociacijos, pakvietusios svetį į Lietuvą, bei griliai.lt vienas iš įkūrėjų Mindaugas Kalvaitis.

Anot jo, A. Rummel kulinarijos studijoje “Gastro Siena” pagamino aštuonis patiekalus iš kiaulienos, ėrienos, žuvies ir jautienoss. Jis demonstravo naudojamus ingredientus, pasidalino savo asmeniniais atradimais, paaiškinančiais, kodėl valgis įgauna vieną ar kitą skonį, papasakojo, ko geriau vengti grilinant bei ko būtinai reikėtų laikytis.

“Nėra maisto, kurio nebūtų galima iškepti ant griliaus”, – taip šmaikštauja tarptautiniu mastu žinomas sėkmingas barbekiu ruošimo ekspertas.

Jis patikino dažnai besispecializuojantis nebrangių, bet išskirtinį skonį turinčių patiekalų ruošime. Neišlaidauti, tačiau sukurti šedevrą, virtuvės šefui padeda per daugelį metų sukauptos žinios.

Galima sakyti, kad A. Rummel, gimusio Tiuringijoje, aistra grilinti buvo “įdėta į lopšį”.  Tačiau vietoj to, kad ruoštų tik nacionalinius savo krašto patiekalus – Tiuringijos dešreles, kebabus ar kiaulieną, pjaustytą grežinėliais, Andreas žinių sėmėsi bei keliavo ne tik po Vokietiją ar Europą, bet visą pasaulį. Jis daugiau kaip 15 metų dalyvavo visose populiariausiose televizijos maisto gamybos laidose daugelyje kraštų.

Vyriškis per savo karjeros metus yra maždaug 200 kartų laimėjęs Master bei Record titulus įvairiausiuose grilinimo konkursuose. Savo seminaruose ir parodose A. Rummel visuomet publikai šarmingai pateikia patarimų ir gudrybių, kaip pasigaminti kūrybiškus kepsnius. Su šūkiu „Fire – Food – Fun“ (Ugnis – Maistas – Linksmybės) jis vyksta į kulinarinius renginius, gurmaniškus BBQ seminarus, barbekiu šou, prekybos muges ir privačius renginius. Jis ne tik džiugina savo auditoriją skaniais kūriniais, bet ir įkvėpia žmones panaudoti savo turimas idėjas maisto gaminime.

Parašykite komentarą