Įdomybės

Provokuojančios vakarienės šefą įkūnijęs aktorius Zigmantas Baranauskas: lietuviams nesvetimas juodas humoras

Antradienio vakarą žinomi žmonės – atlikėjos Goda Alijeva ir Nijolė Pareigytė su vaikais, TV laidų vedėja Donata Skorupskaitė su vyru, televizijos prodiuseris Gediminas Juodeika su sužadėtine Živile, humoristas Raimondas Šilanskas, atlikėjas Mindaugas Mickevičius-Mino – rinkosi į netikėto formato gurmaniškos vakarienės-interaktyvaus spektaklio „Shitty Dinner” premjerą Kaune. Netradicinėje maisto erdvėje surengta sensacinga pramoga jau kurį laiką stebina vilniečius, o dabar „Laisvalaikio dovanos” į vakarą restorane ironiškai pažvelgti kviečia ir Kauno gyventojus. Provokuojančio šou priešakyje – aktorius ir renginių vedėjas Zigmantas Baranauskas, lietuviams kaip humoristas gerai žinomas iš parodijų laidos „Ekranai” ir komiško medicinos serialo „Rezidentai”.
 
„Nesirinkau humoristo kelio, jis pasirinko mane: niekada nebuvau liūdnas, visuomet į gyvenimą žvelgiau per juoko prizmę. Mėgstu nešti žmonėms gerą nuotaiką, pozityvą – juk negatyvių minčių ir taip visiems užtenka. Gavęs pasiūlymą tapti „Shitty Dinner” dalimi, nesuabejojau. Ši patirtis leido pamatyti, kad humoras, netgi ir tamsesnio pobūdžio, lietuviams išties nesvetimas”, – sako žodžio kišenėje neieškantis Vilniaus kamerinio teatro aktorius Zigmantas Baranauskas, TV žiūrovų dėmesį patraukęs, kai net tris kartus laimėjo didįjį prizą humoro laidoje „Prajuokink mane”. Dabar jaunąjį aktorių galima išvysti TV seriale „Monikai reikia meilės”. 
 
Provokuojančio pavadinimo pramoga „Shitty Dinner” – tai interaktyvus spektaklis, kuriame pilna nesusipratimų ir juokingų situacijų. Zigmanto įkūnytas virtuvės šeimininkas – pakvaišęs šefas, kuris tik ir ieško prie ko prikibti, o padavėjai – nepatyrę ir nerangūs jaunuoliai. Vakarienėje netrūksta nesusipratimų, nepatogių ir provokuojančių situacijų. „Kiekvienas, sakantis, jog lietuviai neturi humoro jausmo, turi sudalyvauti šioje vakarienėje. Jos metu dalyviai šypsosi, net kai virtuvės šefas ant jų šaukia ar kai ypatingą dėmesį svečiui rodanti padavėja ant jų išlieja vyną. Tik viename iš pasirodymų, kuriame netikėtai salėje sukudakavo gyva višta,  pirmiau kilo nuostaba, o ne juokas. Esame išsiilgę nerimtų ir neįpareigojančių situacijų”, – šypsosi Zigmantas.
 
Pirmą kartą panašios vakarienės klientams buvo pasiūlytos JAV veikiančiame restorane „Dick’s Last Resort”. Taip priimti bei aptarnauti klientus šio restorano savininkus paskatino finansinė nesėkmė. Ties bankroto riba atsidūrusio restorano savininkai nusprendė imtis netradicinių veiksmų – vilioti klientus ne puikiu aptarnavimu ar jaukia aplinka, bet visiškai nepaklusniais, aštrialiežuviais bei gero humoro nestokojančiais padavėjais, gyvai vykstančiu bei žmones įtraukiančiu spektakliu ir skaniu, tik neįprastai patiekiamu maistu. Analogiškos vakarienės 2016 m. pradėtos organizuoti Suomijoje, Helsinkyje. Nuo 2017 m. šią pramogą šalies sostinėje Taline gali išmėginti ir kaimynai estai.   
 
Lietuviai laisvalaikiui ir ypač dovanoms taip pat noriai renkasi netradicinio formato gurmaniškas pramogas, kurių „Laisvalaikio dovanų” asortimente – ne viena. Itin didelio pasisekimo sulaukė renginio organizatorių kvietimu Lietuvoje lankytis pradėjęs dangaus restoranas „Dinner in the Sky” bei vakarienės visiškoje tamsoje „Dine in the Dark”. 

Parašykite komentarą