Žmonės

Į legendinio Kauno viešbučio – restorano pavadinimo keitimo šventę susirinkę žinomi žmonės papasakojo apie brangiausius ragautus patiekalus

Prestižiniame Žaliakalnio mikrorajone, Kaune įsikūrusiame legendiniame viešbutyje – restorane surengta netikėta šventė – įstaigos pavadinimo keitimo. Nuo šiol vieta, kurioje, viešėdama Lietuvoje, apsistodavo estrados primadona Ala Pugačiova, ir kuri garsėjo itin audringais ar prabangiais vakarėliais, bet tuo pačiu ir stebino ramybe bei gausiomis vaišėmis, nuo šiol bus žinoma bene „Sfinkso“, o „HOF hotel Garden“ vardu.

Šįkart šventinį vakarą kartu nusprendė praleisti nemažas būrys žinomų žmonių. Vakarui vadovavo ir savo dainomis džiugino po aštuonerių svetur praleistų metų į Lietuvą grįžusi, kultiniame realybės šou „Kelias į žvaigždes“ išgarsėjusi Donata Virbilaitė. Aplinkai išskirtinumo tą vakarą suteikė „Stalo studijos“ įkūrėjos Daivos Bublienės autoriniai rankų darbo kūriniai – staltiesės, servetėlės, polėkštės bei kiti puošybos aksesuarai. Įdomiomis gėlių kompozicijomis pasirūpino floristė Aušra Junevičė. Daugybės aplodismentų sulaukė šio sezono skanėstų naujienos – „Bijolos“ meistrų pagaminti veganiški desertai iš avokado, laimo, figų ir agavos sirupo.

Susirinkusieji palepinti ir tradiciniais „HOF hotel Garden“ virtuvės šefų patiekalais – ilgai ruoštu kumpiu bei pagal specialų receptą pagamintu eršketu.

„Nesu gurmanas. Tai, kas atpažįstama ir skanu, man labiausiai patinka“, – patikino žinomas šokėjas Saulius Skambinas, pridurdamas nemėgstantis be pagrindo išlaidauti restoranuose. Iki šiol jo brangiausio ragauto valgio kaina siekė 60 eurų – tiek jis sumokėjo už kepsnį Tenerifėje.

Aktorė Sandra Daukšaitė Petrulėnė iki šiol prisimena savo pirmąją viešnagę Paryžiuje. Tąkart, prieš maždaug penkiolika metų, ji su vyru nusprendė norį pasimėgauti vakariene vietoje, iš kurios atsivertų kerintis vaizdas į Eifelio bokštą.

„Iš brangiausių patiekalų išsirinkome pigiausią!, – juokėsi pašnekovė, – Tai buvo kiaušinienė, tuo laiku kainavusi neįtikėtinai – maždaug 25 eurus!“.

Panašios patirties, tik Lietuvoje, turėjo tituluotas sportininkas Jordanas Poškaitis. Viename restorane jam samtis sriubos atsiėjo apie 18 eurų.

„Esu pietavęs ir viename brangiausių Dubajaus restoranų. Tuo metu mane vaišino bičiulis, bet žinau, kad jo apmokėta sąskaita prilygo vidutiniam lietuvių atlyginimui“, – prisiminė sportininkas.

Dainininkui Mindaugui Mickevičiui – Mino Italijoje yra tekę ragauti patiekalo su trumais.

„Šiaip brangiuose restoranuose nesilankau, nors gal ir smagu būtų, jei kasdien valgį ruoštų asmeniniai virėjai“, – linksmai pasvajojo atlikėjas.

Brangiausias šokėjos Sandros Kniazevičiūtės ragautas gardėsis – antis, kainavusi apie 60  eurų.

„Turbūt daugelis mano pažįstamų, net ir žinomų žmonių, tikrai paskaičiuoja prieš nuspręsdami, kur pietauti ar vakarieniauti“, – neabejojo S. Kniazevičiūtė.

Dainininkė Donata Virbilaitė yra neabejinga jūros gėrybėms.

„Ikrai, austrės… Dažnai tikri dalykai kainuoja tikrai daug. Labai seniai esu ragavusi ryklienos. Tuomet tai buvo ir brangus, ir egzotiškas patiekalas, kuriuo šiais laikais jau gali mėgautis daugelis“, – kalbėjo pašnekovė.

Dizainerė Olesia Les per savo trisdešimtąjį gimtadienį Londone, 39- tam aukšte įsikūrusiame restorane yra pasilepinusi anties kulšele.

„Na, bet tai buvo daugiau potyris nei pavalgymas“, – patikino kūrėja.

Grupės „16 Hz“ narys Petras Jucevičius pasakojo brangių egzotiškų „dalykų“ prisiragavęs Azijoje, tačiau jų kainos tolimame krašte yra dešimtys kartų mažesnės nei Europoje.

„Brangiausia, ką esu ragavęs, tai sraigių kiaušinėliai, kurių kilogramas gali kainuoti ir 1000, ir 5000 eurų, – sakė P. Jucevičius, pridurdamas, jog iš tiesų svarbiausia yra ne kaina, o jausmas, – Tad, realiai mums visiems brangiausia yra šv. Kūčių vakarienė“.

Parašykite komentarą