TrišalėSutartis 0211
Miestas

6600 ąžuoliukų giria generolui Povilui Plechavičiui atminti

Jau šių metų kovo 28 dieną, Karalgirio miške, Padauguvos girininkijoje, netoli Vilkijos, bus sodinama 6600 ąžuoliukų giria generolui Povilui Plechavičiui atminti. Būtent šiemet Lietuva mini generolo Povilo Plechavičiaus 130-ąsias gimimo metines. Planuojama, kad visus ąžuoliukus pasodins P. Plechavičiaus kadetų licėjaus auklėtiniai, Lietuvos kariuomenės Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono bei Jungtinių Amerikos Valstijų kariai, tarnaujantys Pabradėje – iš viso apie 400 žmonių.

Susitarimą ir bendradarbiavimą dėl 6600 ąžuoliukų giraitės sodinimo pasirašė Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus laikinai atliekanti direktoriaus pareigas pavaduotoja ugdymui Ingrida Levickienė, Valstybinės miškų urėdijos direktorius Valdas Kaubrė ir visuomeninės organizacijos „LDK palikuonys“ vadovas Gediminas Armonavičius.

„Generolas P. Plechavičius visa savo širdimi buvo atsidavęs tautai ir tėvynei, visuomet stojęs ginti paprasto kaimo žmogaus ir padėjęs pamatus, ant kurių sustiprėjo Lietuvos kariuomenė. Ąžuolų giria – simbolinis generolo P. Plechavičiaus nuopelnų Lietuvai įprasminimas. Tai buvo tvirtas, drąsus ir ryžtingas vadas, rūpestingas kaip tėvas ir reiklus kaip mokytojas“, – sakė Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus laikinai atliekanti direktoriaus pareigas pavaduotoja ugdymui Ingrida Levickienė.

Valstybinių miškų urėdijos vadovas V. Kaubrė teigė, kad urėdija ir miškininkai remia idėją įprasminti generolo atminimą. „Šie sodinukai Kadetų licėjaus auklėtiniams bus puiki mokymo priemonė pažinti, mylėti, rūpintis ir puoselėti mišką – kaip generolas rūpinosi mūsų krašto vertybių išsaugojimu“, – sakė V. Kaubrė.

P. Plechavičiaus kadetų licėjaus auklėtiniai įsipareigoja šia ąžuolų giraite rūpintis ir puoselėti kol medžiai sutvirtės, taip pat perduoti šią tradiciją naujiems kadetų licėjaus auklėtiniams.

„Ši idėja turi labai gilią prasmę ir man primena mūsų iniciatyvą, kai Ukrainoje žuvusiems kariams atminti nuvežėme ir pasodinome du tūkstančius sodinukų. Kiekvienas pasodintas ąžuoliukas šeimai simbolizuoja prarastą patį artimiausią žmogų. Atmintis gyva tik tuomet, kaip ji yra puoselėjama“, – kalbėjo Gediminas Armonavičius.

Parašykite komentarą